Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 17 » Підлога: які бувають типи покриттів та їхні переваги
00:10
Підлога: які бувають типи покриттів та їхні переваги

ламінат підлога Сьогодні мені хотілося б розповісти про типи та переваги тих чи інших підлогових покриттів. Найпоширенішими можна назвати чотири типи покриттів. Давайте розглянемо основні переваги кожного з них!

Популярне покриття для підлоги

Ламінат

Це покриття з'явилося на ринку порівняно недавно і швидко завоювало популярність завдяки простоті монтажу та міцності. Так само як і лінолеум ламінат поділяється на класи міцності і чим вищий клас, тим вища його зносостійкість. Різноманітність фактур і кольорів трохи більша ніж у лінолеуму, але за рахунок того, що укладання робиться невеликими панелями відходів при монтажі в геометрично складних приміщеннях може бути значно більше. Залежно від виробника ламінат може відрізнятися замком та стійкістю до вологи.

На жаль, у ламінату при всіх позитивних якостях є й недоліки. Головний ворог - це вода, який би не був захист, він боїться великої води, догляд за ним здійснюється лише злегка вологою ганчіркою. Змонтувати таку підлогу цілком можливо власними силами, досить уважно прочитати та дотримуватися інструкцій з монтажу.

Лінолеум

Всім відомий лінолеум, який давно зарекомендував себе з найкращого боку. Він буває декількох видів і може суттєво відрізнятись як за ціною, так і за призначенням. Так лінолеум поділяється за класами:

  • побутовий;
  • напівкомерційний;
  • комерційний.

Це обумовлено його стійкістю до стирання та фізичних впливів. Важливу роль цьому грає товщина захисного шару (від 0,15 до 0,4мм), годі було плутати це значення з товщиною самого лінолеуму. Так як основу складає м'який шар, що виконує роль підкладки та теплозвукоізоляції (від 1,5 до 4мм). Але не варто сліпо купувати найміцніший комерційний лінолеум у квартиру, він не призначений для житлових приміщень через підвищений вміст шкідливих речовин.

Також згідно санітарних норм у дитячих садках і школах допускається застосування лінолеуму певного класу, не забувайте уточнити у продавця сертифікат відповідності нормам. Укладання лінолеуму може зробити самостійно практично будь-яка людина.

Килимове покриття

Тут все просто і порівняно зі звичайними килимами, відмінність лише в тому, що укладається по всій площі приміщення, чищення проводиться на місці і здебільшого використовуються синтетичні волокна. Ковролін в основному використовується в спальних кімнатах, рідше у вітальні. Укладання такого покриття варто довірити фахівцям. Природно, що догляд за такими покриттями має бути ретельним.

Плитка

Я думаю, кожен стикався з нею у своєму житті. Мабуть, один із видів покриття з найвищими показниками стійкості до механічних впливів. Також не боїться вологи і естетично виглядає та дуже ефектно. Укладання плитки для підлоги дуже трудомістка праця і вимагає певних навичок, і дотримання технологій. Так із плитки для підлоги професіонал може викласти панно.

підлога плитка

Паркет або паркетна дошка

Матеріал відомий, виготовляється з натурального дерева та є екологічно чистим. В основному буває штучним чи у вигляді паркетної дошки. Укладання штучного паркету складається з кількох етапів, займає значний час і виконується фахівцями. Паркетну дошку цілком можна укласти самому, володіючи деякими навичками та дотримуючись інструкцій.


Категория: Ремонт частного дома | Просмотров: 236 | Добавил: adminA | Теги: Підлога, ламінат, плитка, покриття | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]