Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 24 » Освітлення в будинку: яку лампу вибрати
18:46
Освітлення в будинку: яку лампу вибрати

освітлення будинок Нині на ринку представлено безліч електричних ламп. Які різняться за потужністю, споживаної електроенергії, відтінком світла, який випромінюється, та й звичайно - за ціною. Найбільш поширені три види освітлювальних ламп. Розглянемо основні недоліки, а також оцінимо їхні переваги.

Лампа розжарювання

Першою з таких ламп є лампа розжарювання. Принцип роботи такий: джерелом світла у такій лампі є вольфрамова нитка якою тече електричний струм, який у своїй спіраль перебуває у середовищі інертного газу. Ефективність таких ламп дуже низька. Основна частина енергії розсіюється як тепло. Термін служби зазвичай становить близько 1 000 годин. Але вони є найдешевшими.

Люмінесцентна лампа

Наступною у нашому списку є люмінесцентна лампа. Джерелом світла в такій лампі є пари ртуті, при проходженні через них електричного струму утворюється ультрафіолетове випромінювання. Для утворення комфортного освітлення, в лампі застосовується люмінофор - найчастіше це галофосфат кальцію.

Такі лампи в 5 разів ефективніші за звичайні. Тобто люмінесцентна лампа потужністю 15 Вт аналогічна лампі розжарювання 75 Вт, різниця очевидна. Термін їхньої служби в середньому 7 тисяч годин. Також у них є основний недолік - це наявність ртуті, а вона, як відомо, токсична. Тому утилізувати їх необхідно у спеціальні пункти прийому.

Світлодіодні лампи

Це найбільш прогресивне побутове джерело світла. На відміну від люмінесцентних ламп вони не містять ртуті. І за своєю суттю є однією із найбільш екологічно безпечних. Але з усіх трьох типів ламп, світлодіодні найдорожчі.

освітлення будинок

Їхня ефективність у рази перевищує лампи розжарювання (в 10 разів), і люмінесцентні (в 5 разів). 10 Вт лампа, еквівалент 100 Вт лампи розжарювання.

Сподіваюся, дана стаття допоможе Вам у виборі освітлювальних елементів для вашого будинку.


Категория: Обустройство поместья | Просмотров: 263 | Добавил: adminA | Теги: освітлення, будинок, лампа | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]