Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 26 » Основні види перфораторів
09:55
Основні види перфораторів

перфоратор Перфоратори ділять на види за декількома основними критеріями.

Класифікація за потужністю двигуна, силою удару та вагою

Перфоратори бувають побутовими (легкими), напівпрофесійними (середніми) та професійними (важкими).

Моделі першого типу найчастіше застосовують для буріння отворів під дюбелі та анкери в домашніх умовах. До побутових перфораторів відносять інструменти вагою до 3-4 кг. Потужність варіюється від 400 до 800 Вт. Максимальна сила удару у легких інструментів – 3 Дж.

Моделі другої групи важать від 5 до 8 кг. Потужність сягає 1500 Вт. Сила удару - до 8 Дж. Напівпрофесійні інструменти добре пробивають посилені армовані конструкції.

Перфоратори третього виду найкраще підходять для виконання таких операцій, як штроблення та руйнування поверхонь в умовах високої інтенсивності та великих обсягів робіт. Потужність сягає 2000 Вт. Сила удару перевищує 10 Дж. Вага та габарити інструментів також збільшуються. Тяжкі перфоратори призначені для буріння великих отворів у матеріалах з максимальною твердістю.

Які популярні бренди перфораторів представлені на ринку України?

Класифікація за типом живлення

За цим критерієм перфоратори поділяються на 3 види.

Мережеві. Підключаються до мережі (220 та 380 В) за допомогою проводів. Застосовуються найчастіше.

Акумуляторні. Живляться від батарей, які можуть бути вбудованими або зовнішніми. Без підзарядки функціонують недовго, але незамінні за відсутності на місцях виконання можливостей для підключення до електромереж.

Бензинові. Перфоратори цього виду можуть працювати автономно. Вони оснащені бензиновими двигунами. Паливо заливають у невеликі баки. Такі перфоратори частішевсього використовують під час проведення дорожніх робіт.

Як правильно вибрати перфоратор

Досвідчені майстри радять таке. Вибирайте ті види перфораторів, які підходять для виконання конкретних операцій, залежно від кількості режимів роботи та потужності інструментів. Купуйте моделі з універсальними кріпленнями для патронів. Такі перфоратори можна буде використовувати, наприклад, для різання листового металу, шліфування поверхонь, заточування свердл та виконання інших операцій. Розглядайте пропозиції перевірених виробників. Уточнюйте, на який термін надається гарантія.

перфоратор

Перфоратори з максимальним набором додаткових функцій працювати зручніше, але за їх наявність доведеться заплатити. Якщо бюджет дозволяє, не заощаджуйте. Насамперед, розглядайте види перфораторів зі щітковими реверсами. Такі моделі ламаються набагато рідше, а коштують не набагато дорожче електроінструментів з електронними системами.

Важливі правила експлуатації перфораторів

Не натискайте занадто сильно на інструмент у процесі роботи. Надмірні тиски призводять до перевантажень.

Періодично перевіряйте редуктор на наявність достатньої кількості мастила. Її відсутність загрожує швидкою поломкою перфоратора та дорогим ремонтом.

Регулярно очищуйте обладнання. Особливу увагу приділяйте вентиляційним отворам. Якщо вони заб'ються занадто сильно, двигун перегріватиметься.

Не допускайте повного зношування щіткового вузла. Зрозуміти про наявність проблем можна зниження потужності перфоратора і/або іскріння в області колектора. У розвинених моделей для цього є спеціальний індикатор. При перших ознаках сильного зносу щітки, що наближається, потрібно замінити.

При розбиранні перфоратора викладайте деталі у порядку їх зняття. Так вам буде набагато простіше зібрати все наново. Якщо ви не впевнені, що зможете впоратися з обслуговуванням інструменту самостійно, зверніться до сервісного центру.


Категория: Техника для ремонта | Просмотров: 329 | Добавил: adminA | Теги: вид, перфоратор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]