Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 11 » Як ґрунтувати стелю, види ґрунтовок
00:30
Як ґрунтувати стелю, види ґрунтовок

ґрунтовка стеля Як ґрунтувати стелю, коли ви самі робите ремонт. Адже дуже часто виникає бажання спростити цю процедуру. Грунтовка стелі здається чимось не обов'язковим. Але це не так. Якість інших робіт, які ви плануєте зробити, залежить від того, наскільки правильно ви зробили ґрунтовку. Це перший та обов'язковий крок ремонту.

Стеля може бути дерев'яною або бетонною. Залежно від виду стелі, застосовується той чи інший різновид ґрунтовок.

Види ґрунтовок для нанесення на бетон

Перший вид - ґрунтовка має сильне проникнення. Вона не тільки зміцнює основу, на яку наноситься, але й має протигрибкові властивості. Її рекомендується наносити на поверхню стелі завжди, навіть якщо планується не штукатурка, а гіпсокартон або панелі. Захищаючи від плісняви, ця ґрунтовка виправдає час і гроші, які на неї витрачені.

Другий вид - грунтовка, що зміцнює

Вона містить багато клею. Просочена поверхня перестає обсипатися. Треба мати на увазі, цей вид ґрунтовки призначений тільки для пухких поверхонь. При нанесенні на досить міцну поверхню, грунтовка, що зміцнює, утворює тонкий шар, який буде сипатися після висихання. І все, що далі накладатимете, теж осиплеться.

Третій вид - загального призначення

Ці грунтовки завершують етап підготовчих робіт, вони дозволяють скоротити витрати матеріалів, що наносяться на них, будь то фарба, шпаклівка або будь-який інший.

Таким чином, ми можемо скласти таку схему роботи з ґрунтування бетонної стелі. Спочатку використовуємо грунтовку, що глибоко проникає в основу. Потім, якщо поверхня не дуже міцна, зміцнюємо її.

Ґрунтовки для дерева

Перший тип ґрунтовки - звичайна, яка вирівнює поверхню і зменшує поглинаючі властивості дерева, тим самим дозволяє економити фарбу.

Другий тип - просочення. Вона захистить стелю від гнилі, плісняви ​​та всяких комах. При роботі з дерев'яною стелею, треба використовувати обидва види грунтовок.

Як ґрунтувати стелю

Сама процедура ґрунтування стелі поділяється на три етапи:

  • підготовка;
  • нанесення;
  • просушування.

На етапі підготовки треба очистити стелю від старої фарби, штукатурки чи побілки. Потім стелю треба промити і добре просушити. Потім у приміщенні провести прибирання, щоб піднятий з підлоги пил не осів на свіжозагрунтовану стелю і не зіпсував його.

ґрунтовка стеля

Готуйте ґрунтовку до роботи. Якщо вона рідка - відливаєте в ємність, куди добре поміщається валик (можна купити спеціальну форму). Якщо суха – розводьте, згідно з інструкцією.

Нанесення грунтовки на стелю

Тут нічого хитрого нема. Наносите потрібно валиком, у недоступних для валика місцях використовуєте пензель. Перший шар робите в одному напрямку, просушуєте та наносите другий шар упоперек першого. Працювати треба у спеціальному одязі, окулярах. Якщо накапали, де не слід, одразу протріть. Суха ґрунтовка не відмивається.

Просушування

Для прискорення цієї процедури можна поставити до приміщення обігрівач.

При значному обсязі роботи з ґрунтовкою процедура ця є обов'язковою. Якщо її не зробити - якість та довговічність подальшого покриття стелі знизиться. Тому фахівці рекомендують уважно поставитися до ґрунтовки стелі.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 244 | Добавил: adminA | Теги: вид, стеля, ґрунтовка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]