Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 27 » Де можна використовувати терасну дошку?
16:06
Де можна використовувати терасну дошку?

Терасна дошка є доволі універсальним матеріалом, яким застеляють підлогу на відкритих ділянках. Це може бути тераса, зона відпочинку коло басейну, альтанка, сцена посеред трави, оглядовий майданчик чи зона відпочинку на даху. Також її використовують у вертикальних конструкціях. Далі ми розберемо, як правильно вибрати терасну дошку для своїх потреб.

Що таке терасна дошка і з чого її роблять?

Декінгова підлога є настилом, який складається зі змонтованих одна до одної планок. Класичним є використання цільної деревини, яка має свою переваги та недоліки. Серед основних плюсів можна зазначити високу міцність, великий диапазон розмірів, довготривалий термін експлуатації за правильного догляду.

Основні недоліки масиву:

  • Це вибагливий матеріал, який потребує додаткової обробки задля захисту від вологи, шкідників, плісняви та грибків (антисептичне просочення, гідрофобізуючі грунтовки, фінішні масла чи воски тощо).
  • Необхідно регулярно оновлювати протекторальний шар з використанням спеціальних засобів та речовин.
  • Під час вибору варто зауважувати сорт, рівень залишкової вологості, тип розпилу та інші параметри.
  • Ціна терасної дошки з урахуванням вартості самого матеріалу та супутніх матеріалів значно перевищує ціну виробів з ДПК.

ДПК (деревно-полімерний композит) - основний матеріал, з якого виробляють сучасне терасне підлогове покриття. Іншими словами, це суміш деревного порошку (тирси) та поліпропілену, поліетилену чи інших термополімерних сполучників, сформовані у модулі.

Плюси декінгу ДПК:

  • водостійкість;
  • не потребує додаткової захисної обробки;
  • легко миється;
  • стійкість до біологічних факторів;
  • помірна ціна терасної дошки.

Основними мінусами є клопіткий монтаж, низька світлостійкість, можлива деформація за високої температури довкілля (понад 40 °С). Вироби поділяються за класом навантаження: побутовий (для житлових приміщень), комерційний (для ресторанів, готельних комплексів), спеціальний (для публічних місць з великим потоком відвідувачів).

Яку декінгову підлогу вибрати залежно від призначення?

Коло басейну, купелі, каскадного водоспаду, фонтану, водних резервуарів чи на пірсі варто використовувати ДПК покриття. Воно не боїться впливу води та має хороші показники антиковзання. Одразу зазначимо, що для регулярного миття достатньо промивати декінг водою, за значного забруднення - використовувати сильніший струм або побутову хімію.

Альтанки та накриті тераси у приватному чи дачному будинку є сенс покривати дошками з масиву. Вони  не бояться морозів, мають естетичніший вигляд та довший строк експлуатації за належного догляду - понад 20 років.

На оглядових майданчиках, відкритих терасах на схилах, танцполах і сценах під відкритим небом, доріжках та місточках доцільніше надати перевагу модулям ДПК комерційного чи спеціального призначення - в залежності від відвідуваності. Для міського парку чи аквапарку доречна терасна дошка з найбільшим класом навантаження.

Виробники декінгу пропонують широку палітру кольорів. Ви можете комбінувати вироби на свій смак, та варто пам’ятати, що стабілізація кольору під впливом ультрафіолету може тривати приблизно місяць з моменту монтажу.


Категория: Обустройство поместья | Просмотров: 249 | Добавил: adminA | Теги: терасна, використання, дошка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]