Приветствую Вас, Гість
Главная » 2016 » Березень » 23 » Цегла: загальна інформація, основні види
15:08
Цегла: загальна інформація, основні види

цегла Цегла - штучний будівельний матеріал, який відрізняється правильною формою, високою міцністю, морозостійкістю, широкою сферою будівельного застосування. Незважаючи на свій досить "солідний" вік, цегла, як і раніше, займає лідируючі позиції на вітчизняному ринку. У більшості випадків вона просто незамінна, навіть при альтернативному достатку стінових, фасадних і декоративних композитів.

У побуті цеглу класифікують на "білу" і "червону", але це - умовний розподіл. Офіційно (за ДСТУ) вона розділяється на силікатну і керамічну.

Особливості та характеристики

Силікатну цеглу (білу) отримують з вапна і піску, тобто з силікатної суміші, методом напівсухого пресування. Вона екологічна, міцна, зовні естетична, стійка до зовнішніх чинників навколишнього середовища. Має низьку теплопровідність, але високу звукоізоляцію. Використовувати її можна при зведенні міжкімнатних перегородок і зовнішніх стін в промисловому і цивільному будівництві. Не можна - при закладці фундаментів, димових труб, печей, колодязів, так як вона руйнується під впливом води і високих температур.

Червона цегла (керамічна) виготовляється з глини і обов'язково піддається випалу. Вона буває звичайною (будівельною) і лицьовою (облицювальною). Перша зносостійка і має низький рівень вологопоглинання. Застосовується при зведенні несучих конструкцій; в багатоповерховому і одноповерховому будівництві; при кладці фундаментів, влаштуванні колодязів і побутових печей.

Друга - може мати найрізноманітнішу фактуру і колір. Вона міцна, морозостійка, довговічна, ідеальна для застосування в кліматичній зоні нашої країни. Використовується у всіх областях будівництва нових і реконструкції старих будівель; при обробці цоколів, внутрішніх приміщень; в установці огорож, стін; при реставрації старовинних особняків.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 1622 | Добавил: adminA | Теги: силікатна цегла | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]