Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 21 » Будівельні матеріали: цегла, газобетон, деревина
16:19
Будівельні матеріали: цегла, газобетон, деревина

цегла газобетон Будівництво приватних будинків набирає обертів. Все більше людей прагнуть жити ближче до природи, а не в типових душних багатоповерхівках, оточених міським хаосом і шумом. Для будівництва своєї мрії всі використовують різні матеріали. Хтось надає перевагу дереву, хтось зводить цегляну фортецю, а хтось вибирає економний газобетон. Ідеального матеріалу для будівництва будинку немає. У кожного з них є свої переваги та недоліки. Тому, вибираючи будь-який матеріал, необхідно виходити з потреб і переваг.

Вибір будівельних матеріалів

Основними факторами, які потрібно враховувати при виборі будівельного матеріалу, є:

  • вартість;
  • теплоізоляційні властивості;
  • подальше оздоблення та витрати на нього;
  • також витрати праці та часу на будівництво будинку.

Знайти матеріал, який максимально задовольнить кожен із цих пунктів, неможливо, а значить, секрет правильного вибору полягає в умінні розставляти власні пріоритети.

Великою популярністю у сфері будівництва користується цегла. Будинки з неї можуть простояти понад сто років. Цей матеріал легко витримує сильні морози, гради та зливи, не уражається грибком та пліснявою. Цегла може бути керамічною та силікатною. Переваги цегляного будинку полягають у тому, що він монолітний, міцний, стійкий до впливу вогню та вологи, не піддається шкідникам, грибку та плісняві. Також він легко обшивається вагонкою. З мінусів слід виділити велику вагу, що вимагає добре заглибленого та недешевого фундаменту, високу вартість фінішного оздоблення, обмежену морозостійкість. Крім того, при усадці ґрунту по всьому будинку можуть піти тріщини.

цегла

Інший поширений матеріал – газобетон. Він використовується у виді блоків. Оскільки один такий блок може замінити понад 10 цеглин, будівництво будинку з газобетону пришвидшується у рази. Газобетонні стіни добре утримують тепло. Завдяки наявності повітряних пір за якістю теплоізоляції цей матеріал втричі перевершує цеглу. За рахунок цього у приміщенні підтримується приємний мікроклімат. До інших переваг відноситься невелика вага, простота монтажу, низька вартість, висока швидкість зведення. Однак газобетон погано переносить вологу, чутливий до різких перепадів температур і сонячних променів, а при усадці ґрунту на ньому можуть з'явитися тріщини.

Ще однією гарною альтернативою є деревина. З неї виробляють оциліндровані та тесані колоди, профільований та клеєний брус, з яких і зводяться будинки. Кожен із цих матеріалів має свої характеристики, проте є деякі загальні переваги для всіх них. Це регулярний повітрообмін, оптимальний рівень вологості, відмінна теплоізоляція, відсутність необхідності в обробці та дорогому фундаменті. До недоліків деревини відноситься горючість, ймовірність ураження грибком і жучками, усадка і, як наслідок, розтріскування (за винятком клеєного бруса).


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 410 | Добавил: adminA | Теги: газобетон, цегла, деревина | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]