Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 26 » Будівельний матеріал: перекриття - балки, плити, підлоги, стелі
15:36
Будівельний матеріал: перекриття - балки, плити, підлоги, стелі

Залізобетонне-балочне перекриття найбільш поширене перекриття в сучасному будівництві. І незважаючи на те, що це дорогий вид перекриттів, але в довговічності та за експлуатаційними властивостями набагато перевершує дерев'яні.

перекриття балки

При будівництві приватних будинків надзвичайно поширилося залізобетонне-балочне перекриття. Таке перекриття має такі цінні якості як довговічність, вогнетривкість, проте для того щоб підняти таку балку (звичайна вага її близько 300 кг.) знадобиться кран.

Балки із залізобетону спираються на стіни. Кожна має власну "полку" для того, щоб надалі на неї спиралася плита, перекриття. Плити-перекриття із залізобетону бувають суцільними. Тоді шви, що утворюються між плитою та балкою, підлягають закладенню розчином з цементу з піском.

По балках із залізобетону укладаються спеціальні гнучкі прокладки, на які спираються лаги. Після цього йде підлога.

перекриття балки

Іноді замість суцільної плити застосовують блоки (пустотілі), щоб заповнити міжповерхове перекриття. Наявність у блоці порожнин дозволяє посилити звуко- тепло-ізоляційні характеристики перекриттів. Стики між балками заливаються піщано-цементним розчином, на верху перекриття влаштовується прокладка – звукоізоляційна мінеральна плита, підлога настилається по стяжці.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 257 | Добавил: adminA | Теги: Підлога, Балка, перекриття, будівельний, матеріал, плита, стеля | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]