Приветствую Вас, Гість
Главная » 2023 » Січень » 1 » Виробництво дорожніх плит
17:15
Виробництво дорожніх плит

дорожня плита Дорожнє будівництво в даний час широко використовує всі види та конфігурації дорожніх плит. Сучасні плити поряд з використанням на звичайних міських дорогах широко застосовуються при спорудженні аеродромних смуг для літаків.

Давайте перерахуємо, які види плит є найпоширенішими:

  • дорожні плити марки 2П. Застосовуються для будівництва тимчасових доріг;
  • дорожні плити 1П. Широко використовуються при будівництві постійних міських доріг;
  • дорожні ЗБ плити ПАГ. Ці вироби підходять для застосування на аеродромах.

Кожен із видів ЗБ плит має свої власні технічні характеристики, які дозволяють витримувати навантаження у кожному з наведених випадків. Таке "дроблення" відбувається завдяки тому, що плити ще в момент виробництва виготовляються певним чином у повній залежності від подальшої сфери свого застосування. Проте є тут і спільні риси. Наприклад, всі ЗБ дорожні плити складаються з арматурних виробів та бетону. І щоб готовий виріб з бетону був максимально якісним, бетон та арматура повинні відповідати прийнятим критеріям якості. Найкращим вважається бетон, який завдяки своїй стійкості до тріщин та високої надійності може використовуватися навіть у найсуворіших умовах.

Є два способи виробництва ЗБ дорожніх плит. Це так званий стендовий або касетний метод і спосіб, що базується на агрегато-потоковому перегоні чистого піщаного бетону. Перерахуємо марки бетону, які тут використовуються: М400, М300 та М350, а також бетон із щебенем, так званих "важкий" бетон. Щоб характеристики міцності плит ЗБВ були максимальними, застосовується напружена металева арматура, яка в свою чергу виробляється зі сталі з вуглецем класу A-V.

Виробництво плит дуже непросте. Зокрема, спочатку готується каркас з арматури, і лише потім він заливається бетоном та формується залежно від виду плит. Далі заготовка міститься в печі, де піддається сушінню в умовах зі зниженим тиском.

Щоб отримувати морозостійкі дорожні плити, в них знижується відсоток наявності бетону, але при цьому в розчин додаються пластифікуючі добавки. З їхньою допомогою плити навіть за дуже низьких температур не тріскаються і зберігають всі свої фізичні властивості: розміри та лінійну щільність.

дорожня плита

Для максимально простого об'єднання дорожніх плит в одне полотно при виготовленні кожної із них у форму вставляються петлі. Вони дозволяють не лише перевозити готову продукцію, а й максимально швидко укладати її. Тут зазначимо, що у випадку з плитами, що призначаються для спорудження тимчасових доріг, жодних додаткових петель у формі немає.

Як тільки готові формовані вироби, їх спеціальними пристроями із захватами, які чіпляють плити за пази, переносять на обладнання, призначене для транспортування. Вже на даному устаткуванні готові вироби перевозяться на склад чи інше місце для подальшого зберігання. Пази, які так необхідні в даному процесі, утворюються за допомогою спеціальних вакуумних присосок з боків ЖБ плит. На складі готові вироби прокладаються дерев'яними дошками та стропуються.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 236 | Добавил: adminA | Теги: плита, Дорожня, виробництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]