Приветствую Вас, Гість
Главная » 2023 » Січень » 19 » Вирівнювання поверхні стіни
18:26
Вирівнювання поверхні стіни

вирівнювання поверхня стіна Часто завдання вирівняти стіну виникає після того, як ви змінили двері. Якщо точніше говорити, то велика кількість питань спочатку з'являється до так званого майстра, який збирається ці двері встановлювати. І спостерігаючи за його маніпуляціями із рівнем, починаєш сумніватися, чи до того фахівця вас привела доля.

Також дуже часто буває, що прикріпиш до стіни новий світильник, а стіна, освітлюючись, стає схожою на місяць із кратерами. Або ви постійно зачіпаєте дзеркало у передпокої, яке чомусь не хоче щільно до стіни прилипати, роблячи зазор 6 сантиметрів. Якщо відбувається щось подібне, і вам це набридло, значить, настав час рівняти стіни.

Можна піти найлегшим, але й найзатратнішим шляхом: викликати майстрів. Якщо цей варіант не підходить, то робимо все самі.

Етапи робіт

Все починається з придбання рівня – поперечини два чи півтора метри завдовжки. Якісний може коштувати до 50 доларів США. Але без нього не обійтися. Необхідно перевірити, наскільки ваша покупка точно працює. Спочатку одну сторону рівня прикладаємо до стіни, потім іншу сторону. Положення бульбашки повітря, яке знаходиться всередині, не повинно відрізнятися. Інакше його треба відрегулювати або, при виконанні робіт, робити поправку на неточність.

вирівнювання поверхня стіна

Щоб з'ясувати спосіб, яким рівняти поверхню, необхідно виміряти за допомогою рівня вертикальність стін.

Основні способи вирівнювання

Існує кілька методів проведення робіт із вирівнювання:

  • якщо вам не потрібна ідеально рівна поверхня стін, а просто хочете трохи прибрати виїмки, шорсткості, вам підійде шпаклівка, яку використовують на останніх етапах робіт з вирівнювання стін — фініш;
  • якщо кривизна стін становить близько двох сантиметрів, вирівнювання відбувається за допомогою базової шпаклівки (стартової) або штукатурки з гіпсу. Відразу варто зауважити те, що з гіпсовим матеріалом працювати важче, ніж з цементним. Також при цьому способі необхідно використовувати маячки, що уповільнює перебіг робіт;
  • вирівнювання стін за допомогою наклейки гіпсокартону (сухої штукатурки) найбільш якісний і швидкий спосіб, але він непридатний для використання, якщо є велика кривизна стін;
  • метод, у якому поєднуються оштукатурювання та гіпсокартон, більш легкий та економний, ніж попередній, дозволяє працювати з кривизною до п'яти сантиметрів.

Також при вирівнюванні стін можна використовувати металевий каркас та гіпсокартон, обшивку натуральними або штучними панелями, обшивку ДСП та навіть оббивку тканиною по каркасу з дерева.

Вибір за вами, але про кути в 90 градусів подбати доведеться в будь-якому випадку.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 216 | Добавил: adminA | Теги: стіна, вирівнювання, Поверхня | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]