Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 14 » Вибираємо стелі: ПВХ або тканинні
18:07
Вибираємо стелі: ПВХ або тканинні

стеля Є багато різновидів натяжних стель. Але основних їхніх типів два: плівкові та тканинні. Плівкові поширені набагато більше, вважається, що вони технологічніші. Але, як водиться, і ті й інші матеріали мають свої переваги й недоліки. Виробники стверджують, що обидва типи абсолютно екологічно чисті, тобто не виділяють у повітря шкідливих речовин. Хоча кілька днів після встановлення плівкових відчувається неприємний запах. Тканинні моделі такого ефекту не дають.

При виборі підвісних стель також зазвичай враховують призначення приміщення. В офісі частіше встановлюють плівкові, у лікарні – тканинні. На кухні та у ванній вважаються більш доречними варіанти з ПВХ, а ось для спальні та дитячої – можна рекомендувати моделі на основі тканини. Але, звичайно, якщо ви робите комплексний ремонт усієї квартири та плануєте монтаж у всіх приміщеннях, то доцільніше використовувати якийсь один тип. Буде швидше, зручніше та дешевше.

Переваги

Одна із значних переваг тканинних стель - безшовність. Полотно може бути будь-якої ширини і можна закрити всю область одним полотнищем. Моделі ж із ПВХ збираються з кількох полотен, і як мінімум, один (малопомітний, правда) шовчик на них буде. Ще одна перевага стель із синтетичної тканини – вони дуже міцні, в 15-20 разів міцніші за аналоги з плівки. Тому горезвісних кришок від шампанського можна не боятися. При їхній установці не потрібна теплова гармата, оскільки, на відміну від плівкових, їх не потрібно нагрівати.

Ще один плюс – морозостійкість. Якщо плівкові стелі можна експлуатувати лише за плюсової температури, то тканинні легко витримують мороз. Тому їх можна застосовувати в неопалюваних приміщеннях.

стеля

Ставлення до води таке саме як у плівкових – водонепроникні. Але у тканинних стель все ж таки є мікропори. Тому їх краще використовувати там, де "над головою не капає", в одноповерхових будинках, котеджах. Зате завдяки тим самим мікропорам вони "дихають".

На жаль, тканинні моделі трохи дорожчі за плівкові. Крім того, у них дещо більш обмежений асортимент кольорів і відтінків.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 252 | Добавил: adminA | Теги: стеля, тканинна, пвх | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]