Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 29 » Утеплення фундаменту: як самостійно провести за допомогою пінопласту
21:03
Утеплення фундаменту: як самостійно провести за допомогою пінопласту

Утеплення фундаменту проводиться не тільки для скорочення тепловтрат будівлі, але і для продовження терміну його служби.

утеплення фундамент

Вся справа в тому, що якщо дана конструкційна частина, яка є основною для будь-якої будівлі, не буде належним чином утеплена, то вона може зазнати руйнування при впливі морозного пучення ґрунту. Найбільш популярним матеріалом для утеплення фундаменту є пінопласт, що обумовлено в першу чергу його доступною вартістю, а також простотою монтажу.

Провести утеплення фундаменту власного будинку за допомогою пінопласту не так складно, тому часто споживачі роблять це самостійно. Ключове правило, яке має бути дотримане при проведенні такої роботи полягає в тому, що шар теплоізоляції має бути суцільним, а в його структурі не повинно бути жодних порожнин та щілин, адже вони призводять до зниження ефективності теплоізоляції. Саме тому відразу після встановлення всіх листів пінопласту стики між ними необхідно обробити за допомогою монтажної піни для забезпечення герметичності конструкції загалом.

утеплення фундамент пінопласт

Плити пінопласту при утепленні фундаменту кріпляться так само, як під час теплоізоляції фасаду будівлі за допомогою цього матеріалу. Для цієї мети використовуються відразу два методи кріплення:

  • клей - підійде фактично будь-який, але він повинен характеризуватись стійкістю до впливу вологи та негативних температур, а також у його складі не повинно бути органічних розчинників;
  • також спеціальні дюбелі з широкими капелюшками, які встановлюються на кутах плит таким чином, щоб один дюбель утримував відразу чотири аркуші пінопласту.

В ідеалі, пінопласт повинен бути встановлений на ту висоту, на якій знаходиться найвища точка цоколя будівлі. Саме в такому випадку ефективність та довговічність утеплення будуть найвищими. А цоколь в подальшому можна буде обробити за допомогою практично будь-якого матеріалу, представленого на сучасному ринку, тим самим забезпечивши його естетичність і відповідний рівень захисту від зовнішніх атмосферних факторів.


Категория: Строительство коттеджа | Просмотров: 254 | Добавил: adminA | Теги: пінопласт, утеплення, фундамент | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]