Приветствую Вас, Гість
Главная » 2023 » Лютий » 3 » Таунхаус та котедж: у чому між ними відмінності
13:28
Таунхаус та котедж: у чому між ними відмінності

Останні десятиліття вивели на російський ринок нерухомості нові модифікації житла, нові терміни та критерії їхньої відмінності. Деякі з них не встигли набути правового статусу. У повсякденності окрему будівлю ми найчастіше називаємо будинком. Спробуємо внести ясність: чим відрізняється будинок від котеджу та таунхауса з погляду як специфіки життя в них, так і щодо форми власності.

Чим відрізняється якість життя

Будинком може називатися як будівля для проживання однієї сім'ї, так і багатоквартирна будівля. У першому випадку котедж стає його різновидом, у другому – він утворюється сукупністю з'єднаних між собою суміжною стіною секцій, блоків, таунхаусів. І індивідуальні будівлі, і блоковані будинки рідко розташовуються зовсім самостійно. Найчастіше вони об'єднуються у комплекси, селища.

Такі комплекси будуються біля готової інфраструктури, в транспортній доступності до соціально значимих місць. Найактивніша забудова селищ житловими об'єктами неминуче викликає розвиток внутрішньої торгової, соціальної інфраструктури, сфери обслуговування. Ізольована оселя – на любителя. Безпека, обслуговування, засоби комунікації її власник має забезпечувати собі самостійно.

Те, чим помітно відрізняється споруда у приватному володінні, будинок від таунхауса – наявність земельної ділянки особистої власності, досить великої, щоб її можна було використовувати для городу, саду та додаткових будівель, наприклад, лазні, басейну, спортивного майданчика, дитячого куточка. До секції блокованої споруди також додається невеликий наділ від 0,6 до 3 соток. Така ділянка носить скоріше декоративний, ніж утилітарний характер.

Право власності: чим відрізняється будинок від таунхауса та котеджу

Деякі різновиди блокованих споруд, наприклад, дуплекси, можна розглядати як котедж або будинок на дві родини. Вони будуються на спеціально призначеній для цього землі і є приватною власністю, як і земля, де вони побудовані. І тут право володіння нерухомість і наділ поширюється на власників з права пайової участі.

Таунхаус відрізняється від котеджу тим самим, чим квартира від будівлі в одноосібній власності. Право володіння поширюється лише на житлове приміщення, а блок, земля і деяка частину будівлі залишається у спільному володінні і користуванні.


Категория: Новости рынка недвижимости | Просмотров: 221 | Добавил: adminA | Теги: котедж, таунхаус | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]