Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 28 » Сучасний ремонт: навісні стелі у ванній кімнаті
00:41
Сучасний ремонт: навісні стелі у ванній кімнаті

навісна стеля ванна кімната Отже, сьогоднішнє наше завдання – вибрати найкращі підвісні стелі у ванній кімнаті. З яких критеріїв ми виходитимемо: вологостійкість, опір різного роду корозіям, простота в установці та доступність за ціною. Все завдання поставлене, тепер переходимо до вибору кандидатів: для нашої мети підходять кілька варіантів.

Види:

  • гіпсокартон вологостійкий;
  • рейкові алюмінієві стелі;
  • пластикова навісна стеля.

Отже, гонка почалася, і нехай переможе найсильніший!

Відбір кандидатів на посаду стель у ванній кімнаті з вологостійкості

Найголовнішим, на наш погляд, критерієм є здатність матеріалу чинити опір основному типу впливу, який буде проводитися у ванній кімнаті: атака великими масами вологи від ванни і від великої кількості води, яка утворюється під час прання або наповнення тієї ж ванни з крана.

Кращий варіант

Гіпсокартон

Прекрасно почувається у вологих приміщеннях, будучи поміщеним на стіни. Але стає дуже вимогливим у тому випадку, якщо його місцем визначать стелю. За рахунок своєї ваги вимагає більшої кількості шурупів. Також обов'язкова присутність витяжки в повітряному прошарку між гіпсокартоном та бетонною стелею та в основному в приміщенні ванної кімнати. За цим критерієм це найслабший кандидат.

Рейкова алюмінієва стеля

Також потребує подвійної витяжки, оскільки вологе повітря, що потрапляє у простір між стелею та рейками, остигає, конденсується і у вигляді крапель води осідає на останніх. А через спеціальну конструкцію рейок – загнуті краї, вони стають відмінними ємностями для води, тим самим неслабко підвищуючи вагу конструкції. Але при наявності витяжки із завданням рейкові підвісні стелі у ванній кімнаті справляються "на ура".

Пластикова навісна стеля

В даному випадку пластик набирається за принципом настінної вагонки, тільки кріпленням служать не дерев'яні дошки, а алюмінієві профілі CD та кріплення-метелика. Пластику абсолютно байдужа будь-яка волога, тому в цьому питанні він виходить беззаперечним переможцем.

навісна стеля ванна кімната

Кастинг підвісних стель для ванної кімнати на роль найстійкішого

Тепер розглянемо кандидатів з погляду різноманітних наслідків, викликаних надмірною вологістю повітря. Насправді, вологість – дуже потужна зброя проти будь-яких будівельних матеріалів, так що ця номінація буде найціннішою!

Псуватися чи не псуватися – ось у чому питання!

Гіпсокартон. Згодом і за умови частої надмірної зволоженості приміщення гіпс вбирає велику кількість вологи. І через деякий час може просто розсипатися на окремі шматки прямо всередині паперу. Останній, до речі, теж показує себе не з кращого боку, починаючи відшаровуватись від наповнювача та розмокати. Першим тривожним дзвіночком, що означає, що гіпсокартон потрібно терміново демонтувати, має стати поява на поверхні стелі бульбашок. Спочатку вони будуть не надто помітні, але згодом їх можна буде легко розрізнити неозброєним поглядом. Якщо ви побачите таке - терміново викликайте фахівців-гіпсокартонників або власноруч знімайте навісні стелі у ванній кімнаті, тому що йому залишилося існувати недовго.

Алюмінієві рейки. Так як алюміній оброблений спеціальними розчинниками, що запобігають появі корозії, то ви нічого не побачите. Та й нічого не буде. Алюмінієві рейки чудово почуватимуться і після кількох років, проведених в умовах підвищеної вологості. Тут пальма першості залишається в цього кандидата.

Пластикові панелі. Вони вимагають обробки спеціальними розчинами, тому що вже після року перебування у вологому повітрі, на поверхні панелей може з'явитися грибок. Це дуже негарно! До того ж грибок може загрожувати здоров'ю членів сім'ї, виділяючи небезпечні для здоров'я речовини у повітря.

Тут ми не розписуватимемо багато, тому що на нашому сайті вже є статті, які чудово розповідають, як встановити той чи інший вид підвісної стелі:

  • гіпсокартон. Довго, голосно та запорошено;
  • алюмінієві рейки. Для цього вам знадобиться спеціаліст, який впорається із завданням досить швидко;
  • пластикові панелі. Їх легко можна буде встановити самостійно, проте доведеться попрацювати перфоратором (як, втім, і в перших двох випадках), що не додасть вашим сусідам гарного настрою.

Якщо ви маєте прямі руки та світлу голову, то, почитавши відповідну літературу, можна встановити алюмінієву рейкову стелю самостійно. Але врахуйте, що не маючи цього досвіду, провозитися можна дуже довго!

Ціна, як вирішальний фактор для вибору підвісних стель для ванної кімнати

Ціна – далеко не найменш важливе питання, тому ми просто не могли обійти його своєю увагою!

Гіпсокартон. Вологостійкий гіпсокартон коштує більше простого, але все одно його вартість залишається досить доступною;

Алюмінієві рейки. Дуже дорогий матеріал. Навіть без вишукувань у вигляді анодування чи текстурування поверхні;

Пластикові панелі. Має дуже малу вартість і величезний асортимент кольорів та тонів. Найкращий у цьому питанні!

Висновок

Судячи з набраних балів, з невеликим відривом лідирують пластикові панелі, їм у спину дихають алюмінієві рейки, а далеко за ними тягнеться гіпсокартон.

Але це лише наше бачення ситуації. Кожен вибирає сам собі. Ось і ви, шановні читачі, можете зупинити свій вибір на будь-якому з видів, незалежно від того, яким є наш вердикт. Ми просто постаралися зробити максимально чесний огляд підвісних стель для ванної кімнати.


Категория: Ремонт частного дома | Просмотров: 219 | Добавил: adminA | Теги: стеля, ванна, Кімната, ремонт, навісна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]