Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Грудень » 19 » Різні матеріали для алмазного колонкового свердління
00:11
Різні матеріали для алмазного колонкового свердління

алмазне колонкове свердління Алмазну коронку можна назвати не тільки красивим, а й дуже продуманим винаходом для свердління. Вона може свердлити доти, доки зубці зовсім не сточуються, або не зламаються. Після цього її або викидають, або несуть на відновлення, додають алмазні зубці і свердлять далі. Поговоримо про матеріали, які свердляться за допомогою алмазних коронок.

Коронці підпорядковуються такі тверді будівельні матеріали, як цегла, бетон, піноблоки, газоблоки, так і м'які композитні матеріали, такі як дерево або пінопласт. Причому відмінності між свердлінням різних структур є дуже суттєвими. Наприклад, буває, що бетон, незважаючи на його твердість та "недоступність", свердлиться швидше, ніж цегляна кладка. Ви спитаєте: як таке може бути?

Відповідаємо: дуже просто! Вся справа в структурі бетону та структурі цегли. Бетон, який свердлиться швидко, однорідний, невисокої густини, і коронка по ньому шкребеться з гарною швидкістю. Цегла, навпаки, часто кришиться. І ті самі шматочки цегли, що відвалилися, заважають пройти алмазній коронці, і коронка застряє.

Арматура

Це окремий розділ зі свердлінням. Арматура зазвичай залізна. Буває, що трапляється арматура зі скловолокна. Таку арматуру не помічає коронка та проходить її як звичайний матеріал. Але з залізною арматурою буває дуже важко впоратися алмазній коронці, причому як з використанням води, так і без її використання. Добре, коли арматура проходить посередині отвору.

Будь-який алмазний різьбяр Вам підтвердить, що вона добре зрізається, тому що захоплює як одну, так і іншу сторону коронкового кола. Зовсім інша справа з різкою арматури, яка "стоїть боком" і захоплює лише одну сторону кола коронки. Тут коронка часто стрибає, буває, що заклинює. При розпилюванні такої арматури потрібен особливий запас терпіння та акуратності.

алмазне колонкове свердління

Ще один приклад, коли коронка застряє, буває при зустрічі дуже тонкої арматури діаметром 5 мм. Коронка намотує шматок цієї арматури і також застряє. Щоб уникнути намотування на алмазну коронку, висвердлений шматок стіни дістають і викидають, а там, де оголилася арматура, прибирають її доступним способом.

Граніт та мармур

Мармур і граніт — це "м'які" матеріали. Трапляються такі матеріали, які звичайним алмазним коронкам не під силу. Це, звичайно, граніт або мармур. Тут коронка часто буває безсилою. При заході коронки в мармур чи граніт відбувається так званий ефект "в'язкості", як у трясовині болота. Зазвичай товщина плити граніту або мармуру не велика (до 5 см). Це й рятує бурильника, який, набравшись терпіння, дуже повільно заходить у цей матеріал.

Дерево

Дерево коронка свердлить легко, і якщо це сухоріз, то дуже важливо стежити за тим, щоб дерево не спалахнуло.

Пінопласт

Пінопласт у більшості випадків поміщають між двох панелей бетону, і іноді трапляється так, що при підході до виходу з першої панелі бетон так нагрівається, що розплавляє пінопласт в радіусі 10-15 см від кромки виходу. При свердлінні пінопласту, після того, як Ви його просвердлили, потрібно вийняти його з коронки, щоб він не завадив доступу води або повітря в коронку для охолодження та подальшого свердління.

У будь-якому випадку, який би матеріал Ви не свердлили, бажаємо Вам набратися терпіння та сил для цього заходу, або хорошу мобільну бригаду свердлювачів-алмазників!


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 242 | Добавил: adminA | Теги: алмазне, свердління, матеріал | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]