Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 5 » Рідкі шпалери в інтер'єрі: чи є шкода здоров'ю
17:12
Рідкі шпалери в інтер'єрі: чи є шкода здоров'ю

рідкі шпалери Чи доводилося вам стикатися з таким дивовижним словосполученням, як "рідкі шпалери"? Ми так звикли до традиційних паперових або флізелінових шпалер, що уявити як виглядає рідкий аналог досить проблематично. Ви знаєте, скільки сохнуть флізелінові шпалери на вінілової основі?

Насправді в рідких шпалерах немає нічого дивного. Це лише суха суміш певних компонентів:

  • целюлози;
  • бавовняних волокон;
  • клею;
  • і, звичайно ж, різних барвників.

Всі вони ретельно перемішані між собою та упаковані в целофанове пакування. Також на лавках будівельних супермакетів можна зустріти вже готові (розведені) варіанти рідких шпалер.

Останнім часом даний вид оздоблювального матеріалу для стін набирає дедалі більшої популярності. І це не дивно, адже рідкі шпалери мають масу переваг! Далі розглянемо далеко не повний перелік.

Чи шкідливі рідкі шпалери? Ні! Екологи дають добро!

Звичайно, оригінальний зовнішній вигляд це чудово, але як впливають на людський організм рідкі шпалери? Вираз "краса вимагає жертв" до цього оздоблювального матеріалу абсолютно не відноситься. Науково доведено, що рідкі шпалери токсичних речовин у своєму складі не містять і шкоди організму не приносять. Малята, дорослі і навіть алергіки можуть ні про що не турбуватися!

Відмінні антистатичні властивості

Дійсно, рідкі шпалери мають дуже хороші антистатичні властивості, тобто абсолютно не притягують до себе пил. У цьому їхня головна, але не єдина відмінність від традиційних оздоблювальних матеріалів.

рідкі шпалери

Власникам квартири немає потреби турбуватися про своє здоров'я, якщо стіни їхнього житла оброблені рідкими шпалерами.

Оригінальний зовнішній вигляд

Ще одна перевага рідких шпалер – оригінальний зовнішній вигляд. Такі шпалери не сплутати з іншими! Відверто кажучи, вони не дуже схожі на класичні шпалери. Правильніше порівняти їх з якісним фарбуванням. Хоча і до фарб вони не мають жодного відношення. Хіба що наносяться на поверхню стін подібним чином - за допомогою спеціального валика. Рідкі шпалери міцно зайняли порожню нішу серед будівельних матеріалів і розташувалися між фарбою та традиційними шпалерами.


Категория: Обустройство поместья | Просмотров: 480 | Добавил: adminA | Теги: інтер'єр, рідкі, здоров'я, шпалери, Шкода | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]