Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 6 » Природні камені у ландшафтному дизайні
09:42
Природні камені у ландшафтному дизайні

природній камінь ландшафтний дизайн Ландшафтний дизайн у сучасному уявленні – це особливе мистецтво, коли створюють витвір від самої природи. Справжній фахівець з ландшафтного дизайну може перетворити будь-яку не привабливу ділянку перед будинком у прекрасний сад, де рослини та декоративні елементи будуть оживляти похмурий пейзаж, створюючи чудові садові шедеври. При цьому дуже важливим є індивідуальний підхід до дизайну та відхід від стереотипів, втілюючи найцікавіші та незвичайні ідеї. Ландшафтний дизайн дозволяє, ніби відтворити першочергову природу на будь-якій ділянці.

В даний час ландшафтний дизайн набув великої популярності. Основною особливістю цього напряму розвитку архітектури є використання живих та натуральних матеріалів: рослин, каміння, ґрунту, а також будови рельєфу і навіть невеликих тварин. Слід також враховувати, що живий матеріал згодом змінюватиметься, особливо це стосується рослин, які навіть у різні пори року виглядають по-різному. Фахівець повинен це враховувати та проектувати первинний ландшафтний дизайн з розрахунком на його зміни у майбутньому.

Сучасний ландшафтний дизайн багатоликий і різноманітний. Проектування може проводитись у цілому районі та навіть місті. Однак, найбільш популярний ландшафтний дизайн на дачі, коли повністю змінюється зовнішній вигляд дачної ділянки, надаючи йому неповторності та гармонуючи з будинком та дачними спорудами.

Дачний ландшафтний дизайн включає, насамперед, посадку дерев, квітів і чагарників, а потім використання натуральних матеріалів. Посаджені рослини можуть перетворити похмуру і порожню ділянку на справжній квітник, сад і навіть ліс. Правильно підібрані квітучі рослини дозволять милуватися квітами практично цілий рік, коли літні квіти відцвітатимуть, поступаючись місцем осіннім, а потім і раннім зимовим квітам.

Гарно виглядають альпійські гірки, де висаджують невигадливі дрібні рослини альпійських галявин, оточуючи їх справжніми валунами та декоративними натуральними каменями різних квітів. Гарним доповненням стануть доріжки до альтанок та майданчиків — їх також викладають із природного каміння з додаванням дерева, піску, вапняку та цегли. Не слід забувати і про правильне розташування систем поливу, які не дадуть рослинам засохнути.

природній камінь ландшафтний дизайн

Сади у ландшафтному дизайні проектують, незважаючи на індивідуальність, за певними стилями, що залежать від вибору замовника. Це може бути класичний, японський, англійський, прованський та інші види садів, у яких дизайнер по ландшафту відтворює розташування рослин та декоративних елементів відповідно до певних канонів.

Природний камінь у поєднанні з рослинами саду знаходить зовсім нове існування. Під відкритим небом у освітленні сонячних променів або у вечірніх сутінках, гладкий і блискучий, мокрий від дощу і сухий і порошений під вітром, натуральний камінь щоразу змінює зовнішній вигляд, напрочуд гармоніюючи з іншими деталями ландшафту. Натуральний камінь гарний, перш за все, своєю природністю та легкістю, з якою він може вписатися в будь-який краєвид, створюючи гармонійне оформлення саду та надаючи йому загадковості. Сад у будь-якому стилі може бути оформлений камінням різної форми, фактури, кольору та розмірів.

Цікаво помітити, що камені в саду старіють разом з садом, покриваючись пилом, тріщинами і змінюючи колір і все більше вписуючись в сад, що змінюється. Іноді камінь доводиться трохи обробляти, наприклад, шліфуючи каміння басейну. За допомогою каменів у саду можна створити імітацію гірської місцевості, практикуючи сильні перепади висот. Інтерес представляють і композиції з дрібного каміння, які сприймаються як єдине ціле. У кожному випадку розміщення каміння в саду можна підібрати ту ділянку, з якою каміння проглядатиметься найкращим чином.


Категория: Ландшафтный дизайн и озеленение | Просмотров: 209 | Добавил: adminA | Теги: камінь, природній, ландшафтний, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]