Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 1 » Поради щодо догляду за кімнатними рослинами: натуральні добрива
00:25
Поради щодо догляду за кімнатними рослинами: натуральні добрива

кімнатні рослини Для кімнатних рослин існує безліч добрив. Ми регулярно використовуємо екстракти та гранульовані добрива. Але, часом, підгодовуваний ними грунт у горщиках квітів ніяк не покращується, хоча квіти і починають рости краще. Є варіант купувати готовий ґрунт. Але додаючи його до ґрунту при пересадці, разом із ґрунтом домішуються й різні фруктові мушки, незрозумілі жучки та насіння бур'янів. У зв'язку з цим хочу запропонувати використовувати перевірені мною особисто натуральні добрива, що не містять комах, і покращують структуру ґрунту.

Найпростіше – це чай та кавова гуща. Земля завдяки такій добавці стає легкою, нейтралізується лужний ґрунт. Але є й мінус. Якщо ґрунтова мушка вже завелася у Вас у горщиках, то завдяки підживленню у вигляді відходів чаю та кави, розмножуватися вони почнуть катастрофічно швидко. Якщо вам вдалося уникнути цієї живності, то додавайте випитий чай, пересаджуючи кімнатні рослини у великий горщик. Це натуральне добриво швидко перетвориться на легкий ґрунт, якщо ви додаватимете його на шар керамзиту під основний ґрунт. Крім того, таке добриво допомагає утримувати в ґрунті вологу. Назвати добривом випитий чай і залишки кави не можна, а ось наповнювачем ґрунту вони є відмінними.

Дуже велику користь принесе додана разом із мінеральними добривами добре розмелена яєчна шкаралупа. Окремо її краще не використовувати. Вона не така ефективна, як азот, калій або фосфор, адже складається за великим рахунком із кальцію. Мінеральні добрива підвищують кислотність ґрунту, а додаючи стерту на порошок шкаралупу від яєць, ми цю кислотність нейтралізуємо, і тим самим допомагаємо добривам бути більш ефективними. Але не перестарайтеся. Тому що навіть дрібний порошок із яєчної шкаралупи підлягає дуже повільному розкладанню. Також варто відзначити, що це натуральне добриво можна використовувати тільки для дорослих рослин. Для висадки насіння та розсади воно не підходить, тому що заважає розвитку.

Хотілося б так само відзначити лушпиння цибулі. З його відвару можна готувати розчин, яким обприскують рослини та верхній шар ґрунту для знезараження. Готувати розчин елементарно - заливаємо лушпиння півтора літрами окропу і хвилинку кип'ятимо. Після двогодинного настоювання зціджуємо і можна обприскувати. Майте на увазі, що розчин не підлягає зберіганню. Його потрібно використовувати одразу після приготування.

кімнатні рослини

За аналогією з попереднім, можна готувати розчин із апельсинових або мандаринових кірок. Тільки настоювати його потрібно якомога довше – десь половину дня. Цей відвар є чудовим засобом для обприскування проти павутинного кліща. Крім того, ще й такий аромат кілька годин тримається в кімнаті приємний.

Для поливу кімнатних рослин ефективно використовувати воду, яка залишається у господарок після промивання таких круп, як:

  • гречка;
  • рис;
  • горох;
  • та очищеної картоплі.

На закінчення хотілося б відзначити, що безперечно, всі вищеперелічені натуральні добрива дуже ефективні для розведення кімнатних рослин, але не можуть бути замінником родючого, поживного грунту.


Категория: Ландшафтный дизайн и озеленение | Просмотров: 196 | Добавил: adminA | Теги: натуральне, рослини, догляд, добриво, кімнатні | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]