Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 27 » Полегшений бетон: різновиди будівельного матеріалу
17:12
Полегшений бетон: різновиди будівельного матеріалу

полегшений бетон На сьогоднішній день полегшений бетон завоював досить широке поширення у сфері будівництва. Наприклад, одним з таких його різновидів є пінистий бетон. Свою назву він отримав тому, що всередині матеріалу є пори, які покращують його властивості. Наявність пір зменшує в пінобетоні щільність, отже, і масу, тому він і зветься легким.

Так само як і піноблоки, пінобетон успішно використовується для будівництва стін, проте він не придатний для організації фундаменту через малу щільність. У будівництві також використовується ще один різновид полегшеного бетону – це газобетон. Його стартові характеристики зберігаються тривалий час, при використанні споруда не просідає, що допомагає в короткі терміни закінчити будівництво.

Виробництво полегшеного бетону базується на цегляному щебені або важких заповнювачах. Бетон, виготовлений на цегляному щебені, має марки, які залежать від його міцності. У ролі дрібного заповнювача виступає кварцовий пісок або його суміш із цегляним просіяним піском. Вибір полегшеного бетонного складу, виготовленого на цегляному щебені, виконується такими ж методами, що й для важкого.

Найбільш популярним різновидом є газосилікати. Це обумовлюється незліченною кількістю причин. Їхня теплоізоляція вважається найвищою серед аналогічних будматеріалів. Це пов'язано з тим, що температурі складно поширюватися крізь пористу структуру. Тому внутрішнє тепло зберігається у стінах будівлі, і холод зовні всередину не проникає. У спекотний період все відбувається у зворотному напрямку.

Необхідно також відзначити чудову морозостійкість блоків. При переохолодженні багато будинків змінюють свої характеристики та деформуються. Газосилікати до таких явищ не схильні, тому будь-яка будівля, побудована з них, не піддається впливу морозів навіть у найбільш екстремальних умовах.

полегшений бетон

До того ж, такі вироби чудово придушують сторонній шум. Завдяки структурі звукові хвилі, що проходять крізь перегородки, розбиваються про велику кількість осередків, а потім повністю ними поглинаються. Це дуже важливо при будь-якому зведенні в густо заселених районах, де цілодобово вирує життя. При цьому фахівці використовують більш легкий фундамент і роботи з його організації складнощів не викликають.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 259 | Добавил: adminA | Теги: полегшений, матеріал, бетон, будівельний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]