Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 3 » Пляшкове будівництво: оригінальна технологія у будівництві
00:49
Пляшкове будівництво: оригінальна технологія у будівництві

дім пляшкове будівництво Хто б міг подумати, що будівництво будинків, господарських будівель, парканів та доріжок із нетрадиційних будівельних матеріалів, таких як скляні пляшки може бути таким міцним, надійним, оригінальним та довговічним.

Відомо, що перше пляшкове будівництво малоповерхового будинку здійснив Вільям Пек у невеликому містечку Тонопа штату Невада у 1902 році. Будинок із 10 тисяч пляшок служив надійним житлом для своїх власників і лише при зміні власника було зруйновано у 1980 році. При цьому стіни товщиною в одну пляшку (250мм) забезпечували хороший термічний опір і міцність еквівалентну цегляній стіні, товщиною 550мм.

Сучасні житлові будинки з пляшок є плодом творчої діяльності своїх господарів, різноманітність форм і відтінків пляшок, що використовується, дозволяє домагатися оригінальних дизайнерських рішень. Проникнення світла крізь стіни зі скляних пляшок створює оригінальне освітлення внутрішніх приміщень.

Використання різнокольорових скляних пляшок дозволяє створити оригінальні композиції кольорів, що викликає особливий інтерес у перехожих. Найбільш незвичайні будинки у світі зі скляних пляшок розташовані в Каліфорнії, і це незвичайне містечко приваблює масу туристів.

Застосування сучасних будівельних сумішей у пляшковому будівництві значно покращило міцнісні та термічні показники зовнішніх стін. Стіна зі скляних пляшок порівняно з цегляною, в 2 рази тепліша, легша та тонша при тому ж термічному опорі. Повітря в герметично закритій пляшці нагрівається від впливу сонячних променів і зберігає тепло, як у термосі, досить тривалий час. Більше того, будівлі зі скляних пляшок мають високу стійкість до пожеж, ураганів і повеней, проникнення тарганів та гризунів.

дім пляшкове будівництво

Будівництво будівель зі скляних пляшок може здійснюватися звичайною кладкою, як із цегли, з перев'язкою або монолітом, заливаючи покладені в опалубку пляшки цементним розчином. Підготовлені пляшки для зведення стін повинні бути чистими, сухими та герметично закупореними, для запобігання утворенню конденсату та кращої адгезії з розчином.

Завдяки дешевизні склотари будівництво пляшкових будівель набагато вигідніше, ніж цегляне, дерев'яне або блокове. У зв'язку з цим, пляшкові будинки, паркани та господарські споруди все частіше зустрічаються в нашій країні та за кордоном.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 203 | Добавил: adminA | Теги: будівництво, технологія, пляшкове, будинок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]