Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 5 » Монтаж гіпсокартону: як здійснити своїми руками
00:32
Монтаж гіпсокартону: як здійснити своїми руками

Рідко ремонтні роботи обходяться без монтажу гіпсокартону своїми руками. Воно й не дивно сфера його застосування практично безмежна. Розглянемо докладніше, де і як застосовується цей матеріал.

Конструкції з гіпсокартону

В основному монтажники поділяють чотири напрямки для застосування гіпсокартону:

  1. облицювання поверхонь;
  2. перегородки;
  3. підвісні стелі;
  4. поверхні складних форм.

Конструкції з гіпсокартону наведені за ступенем складності розрахунку матеріалу для тієї чи іншої операції. Облицювання починається з монтажу каркасу з П-подібного профілю. Напрямні профілю слід монтувати на відстані 600 мм один від одного. У роботі краще використати газовий монтажний пістолет. Такий каркас забезпечує жорсткість конструкції та дозволяє надійно кріпити до нього листи гіпсу.

При монтажі гіпсокартону своїми руками (перегородки) основою служить каркас з профілю, але варто пам'ятати, що лицьові сторони потрібно додатково перев'язувати поперечними відрізками профілю. При розрахунку необхідної кількості матеріалу варто враховувати, як буде розташовуватися нова перегородка - в залежності від кута нахилу до основної стіни кількість гіпсокартону буде змінюватися.

Відмінність стель із гіпсокартону від інших конструкцій невелика. Це каркас із оцинкованого профілю, який зашивається листами гіпсу. Але при монтажі підвісної стелі застосовуються спеціальні "прямі підвіси". Саме вони надійно кріплять всю конструкцію до стелі, яка її тримає.

Монтаж гіпсу крок за кроком

Усі роботи з монтажу гіпсокартону розпочинаються з розрахунку необхідного матеріалу. Площа поверхні, що зашивається, розраховується за формулою 5 класу - a * b, а кількість направляючого профілю з розрахунку висоти стелі і монтажу планок на відстані 60 см.

За допомогою нахилу встановлюються дві напрямні по крайніх кордонах стіни. Саме вони позначають майбутню поверхню. Напрямні кріплять до стіни за допомогою прямого підвісу, "глибина" посадки регулюється ступенем вигину такого підвісу. Потім до напрямних за допомогою шурупів кріплять листи гіпсокартону. При правильному облаштуванні каркаса, монтаж гіпсокартону своїми руками не викликає жодних труднощів.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 218 | Добавил: abel | Теги: гіпократон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]