Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 25 » Меблі зі старої деревини
17:08
Меблі зі старої деревини

меблі деревина Людина здавна, використовуючи меблі, намагалася полегшити свій побут, створити затишну обстановку, прикрасити меблями свій інтер'єр. Ми купуємо меблі, виходячи зі свого індивідуального почуття смаку та стилю. І, звичайно, не останню роль у нашому виборі відіграють нові тенденції дизайну інтер'єру та меблів.

Штучно зістарений метал та дерево "під старовину" в інтер'єрі – актуальний дизайнерський напрямок. Якщо ви хочете отримати атмосферу надійності та затишку, зв'язавши при цьому неповторний шарм старовинних меблів із сучасним інтер'єром, дизайнери радять використовувати деревину зістарену штучно.

Існує кілька способів створення антикварного виду деревини. Але дерево ніколи не "старять" на глибину, а працюють лише з поверхневим шаром. Внутрішні шари деревини повинні залишатися кондиційними – сухими, без пошкоджень та вад. Звичайно, результат бажаної фактури старої деревини залежить від поставленої мети. У кожного майстра, звичайно ж, є свої секрети та методики, але в основі їхньої роботи з деревиною лежать основні прийоми: механічний та хімічний. Обробляючи металевими щітками поверхню деревини, можемо отримати значно "старшу" дошку.

Є технічні можливості для отримання не тільки "старої" дошки, але й дошки з неповторним декоративним малюнком – ефект поточеної жучком деревини. Потім поверхню дошки шліфують для надання їй "потертості часом". Після цього слідує черга хімічного впливу:

  • надання певного тону;
  • обробка морилкою;
  • лакування.

Залежно від бажання можна отримати ефект щойно відреставрованої поверхні.

У практиці, деревину, що зістарилася від часу, чистять, відновлюючи при реставрації, до отримання світлого відтінку. При цьому деревина звільняється від нанесених раніше шарів оліфи, смол та лаку.

меблі деревина

Потім освітлену поверхню покривають лаком. "Старіння" деревини - справжнє мистецтво. У процесі створення яскравої фактури потрібно пам'ятати про патини і бруд, які говорять про значний вік дошки.

Звичайно, не можна порівнювати антикварні меблі та меблі із зістареної деревини. Однак можна отримати сучасні меблі, які дозволяють створити і підкреслити своєрідність вашого інтер'єру.


Категория: Ремонт частного дома | Просмотров: 509 | Добавил: adminA | Теги: стара, Меблі, деревина | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]