Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 17 » Ландшафтний дизайн: чим заселити альпійську гірку
12:53
Ландшафтний дизайн: чим заселити альпійську гірку

альпійська гірка Щоб альпійська гірка завжди виглядала цікаво, потрібно заселити її такими рослинами, що завжди виглядають однаково привабливо. Які рослини найкраще підходять для цієї мети? Для цього підходять дерева або деревоподібні чагарники, що повільно ростуть, наприклад:

  • карликові спіреї;
  • перстачу (для великої гірки);
  • хвойники з незвичайною кроною або кольором хвойного покриву (для гірки невеликого розміру).

Також потрібно підібрати квітучі рослини або такі, у яких гарне листя. Ще підійдуть трав'янисті багаторічні або ґрунтопокривні рослини, які мають подушкоподібну округлу форму.

В першу чергу потрібно посадити вищі хвойники і чагарники, бажано біля основи невеликої гірки, на її задніх або бічних схилах, в місцях, де лежить найбільше каміння. Найвищі багаторічні трав'янисті рослини висаджують у нижніх ярусах гірки, стежачи за тим, щоб рослини, які підростають, гармоніювали з розмірами каменів, на яких вони ростуть. Низькі трав'янисті багаторічники або ґрунтопокровники поміщають скрізь, де потрібно, щоб пом'якшити перехід від великих рослин до інших і від одного каменю до іншого.

Як показує практика, для альпійської гірки не підходять садові цибулинні рослини (нарциси, тюльпани), оскільки вони швидко відцвітають і їхнє листя починає блякнути і псувати зовнішній вигляд гірки. Для цієї мети можна використовувати дикорослі цибулинні квіти (тюльпани та нарциси, які можна зустріти в природних умовах), квітки яких мають невеликий розмір.

Каміння добре прикрашає мох. Якщо мох успішно приживається на камінні – це свідчить про те, що альпійську гірку правильно доглядають. Підселення моху слід проводити після посадки основних рослин.

альпійська гірка

Якщо ваша альпійська гірка молода (півроку – рік), то рослинність на ній буде ще мізерною і потрібно чекати кілька років, поки багаторічні рослини зміцняться і розростуться. Тому для того, щоб гірка не здавалася порожньою, враження можна покращити однорічними рослинами. Для цієї мети добре підходять посухостійкі дрібні рослини, наприклад, низькі чорнобривці, портулак, тонколисті та ін.

Вибір та розсаджування рослин на альпійській гірці – це ціле мистецтво. Варіантів дизайну може бути безліч, головне - вибрати той, який гармоніює із зовнішнім виглядом навколишнього простору. До того ж, рослинність на альпійській гірці повинна добре поєднуватися між собою за висотою, забарвленням, формою листя. Для якісного оформлення можна найняти спеціаліста в галузі ландшафтного дизайну.


Категория: Ландшафтный дизайн и озеленение | Просмотров: 312 | Добавил: adminA | Теги: гірка, альпійська, дизайн, ландшафтний | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]