Приветствую Вас, Гість
Главная » 2018 » Листопад » 22 » Якісні характеристики бітумної черепиці
11:21
Якісні характеристики бітумної черепиці

черепиця При виборі покрівельного матеріалу дуже важливо вибрати покрівлю, яка була б надійною, довговічною і простою в укладці. Одним з таких матеріалів є бітумна черепиця, що з'явилася на ринку будматеріалів в кінці 80-х років ХХ століття. Цей матеріал підвищує рівень водонепроникності даху, завдяки унікальним властивостям бітуму, до складу якого входить суміш різних вуглеводів, а також їх азотистих, кисневих, сірчистих і металовмісних похідних. До речі, купити її ви зможете вигідно відвідавши сайт Благосвіт Буд, де представлений відмінний асортимент будівельних матеріалів для будинку за вигідними цінами.

Характеристика матеріалу

В процесі виготовлення подібної черепиці використовується спеціальна бітумна смола, скловолокно, а також мінеральна крихта. Кожен лист цього матеріалу (гонт) складається з скловолокна, просоченого з усіх боків бітумом. Товщина одного аркуша становить близько 3 мм. Відмінний зовнішній вигляд і захист від ультрафіолетових променів забезпечує крихта базальту, яка покриває поверхню матеріалу і може мати різні кольори. Проте, професіонали рекомендують не поспішати з вибором цього матеріалу для укладання покрівлі, так як він має цілу низку переваг і недоліків.

Головні переваги

бітум Однією з головних переваг матеріалу є еластичність, а також можливість використання поверх старого покриття. Крім цього, подібна черепиця є дуже легкою в порівнянні з іншими покрівельними матеріалами. Якщо 1 м2 керамічної або цементно-піщаної черепиці важить близько 40 кг або навіть більше, маса бітумної черепиці складає всього 5 кг, що значно спрощує процес укладання.

Також можна виділити відмінні звукоізоляційні і теплоізоляційні якості матеріалу. Матеріал відмінно переносить різкі перепади температури, однак має низьку морозостійкість, що є одним з найважливіших показників для будь-якої покрівлі. Ще одним плюсом бітумної черепиці є стійкість до вигорання, гниття, корозії, а також розвитку цвілі та різних грибків.

Недоліки матеріалу

Легка вага матеріалу може бути вагомим недоліком, тому що чим легше покрівельний матеріал, тим гірше він буде справлятися з підвищеними вітровими навантаженнями. Крім того, матеріал вважається надто м'яким, що значно впливає на його довговічність і міцність в процесі експлуатації.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 1034 | Добавил: adminA | Теги: черепиця, характеристика, бітумна | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]