Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Липень » 28 » Як вимити шпалери самостійно та за допомогою яких засобів
14:04
Як вимити шпалери самостійно та за допомогою яких засобів

миття шпалери Сьогодні розглянемо актуальне для багатьох питання – як мити шпалери, за допомогою якихось засобів і т.д. Про те, які саме шпалери можна мити не розглядатимемо, оскільки це тема окремої статті. Отже, ближчий до справи.

Відразу ж братися за мокру ганчірку не варто. Спершу необхідно очистити шпалери від пилу, часом товстого шару, за допомогою пилососу. Інакше мокрою ганчіркою ви можете наробити брудні плями. Якщо є відставання шпалер від стін, то потрібно пилососити на мінімальній потужності. Якщо пилосос упорався зі своїм завданням не до кінця, то доведеться приступати до миття шпалер, звісно, якщо вони призначені для цього.

Чим мити шпалери

Для миття знадобиться тазик і миючий склад. Його готуємо, наприклад, з миючого засобу для посуду (один ковпачок) та кількох ложок рідкого порошку. Далі все це перемішуємо в тазі з теплою водою. Потрібно враховувати, що багато піни для миття шпалер нам ні до чого. Беремо губку, змочуємо в підготовленому розчині, добре вичавлюємо і протираємо нею шпалери. Процедура повинна проводитися швидко, щоб шпалери не встигли розкиснути. Не потрібно намагатися рясно змочувати стіни. Особливо це стосується пофарбованих шпалер. Крім цього, особливих зусиль докладати також не варто.

В іншому випадку це може призвести до пошкодження верхнього шару ПВХ. Як експеримент можна додати трохи піни. Головне не перестаратися. Якщо з першого разу не вдалося усунути забруднення, то краще почекати, поки просохне не тільки верхній, а й внутрішній шар. З практики - на це знадобиться близько п'яти годин. Коли процес чищення шпалер підходитиме до кінця, в обов'язковому порядку протріть їх ганчіркою насухо. Щоб не допустити відклеювання шпалер, слід уникати протягів і провітрювань.

Чим чистити шпалери

Що можна використовувати для видалення відбитків пальців із паперових шпалер? Для цього достатньо скористатися звичайною гумкою. Але можна обійтися народним способом. Відбитки пальців - натираються хлібом. Завдяки клейковині, яка в ньому міститься, можна досить швидко позбутися плям з покриття.

Якщо на шпалерах присутні жирні плями, то позбутися їх вам допоможе тальк. Для цього насипаємо тальк на мочалку та натираємо шпалери. Залишаємо їх у спокої хвилин на 10. Після цього часу порошок стираємо щіткою або губкою. Жирних плям на шпалерах можна позбутися за допомогою праски. Для цього на пляму накладаємо серветку і прогладжуємо її гарячою праскою, знову ж таки без особливих старанностей.

миття шпалери

Якщо у вашій сім'ї є діти, то ви, швидше за все, не раз стикалися з розмальованими фломастерами шпалерами. Залежно від того, які шпалери поклеєні в кімнаті, залежатиме, чи вдасться видалити забруднення чи ні. Відносить це правило зокрема до шовкових і паперових шпалер. Також в залежності від типу фломастера залежатиме, чим чистити шпалери. Якщо фломастер спиртовий, видаляти забруднення можна:

  • спиртом;
  • лимонною кислотою;
  • оцтом.

Ділянку шпалер обробляють змоченим у спирті ватним диском. Можливо й таке, що повторити процедуру доведеться ще кілька разів. Для фломастерів на водяній основі застосовують звичайну мильну воду. Незважаючи на те, що шпалери вважаються миючими, потрібно враховувати, що з кожним миттям їхня структура порушується. Рано чи пізно це призведе до необхідності переклеювання шпалер. Зовсім не зайвим буде перед чищенням шпалер ознайомитися з рекомендаціями, які наводяться на етикетках шпалер, якщо вони, звичайно, залишилися.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 243 | Добавил: adminA | Теги: миття, шпалери | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]