Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Грудень » 24 » Як правильно вибрати міжкімнатні двері: поради
18:26
Як правильно вибрати міжкімнатні двері: поради

міжкімнатні двері Отже, перш ніж вибрати міжкімнатні двері, варто звернути увагу на їхню фактуру та колір. Відправною точкою Вам стане колір стін. Погодьтеся, що зелені шпалери та червоні двері не будуть виглядати разом красиво та гармонійно. Другий момент – це якість дверей та матеріал, з якого вони були виготовлені. Далі, не варто забувати про такі властивості, як довговічність та безпека.

Найбільш довговічними міжкімнатними дверима є фільончасті з масиву цінних порід деревини. А ось про фільончасті двері з м'яких порід (сосни, наприклад) не можна сказати, що вони прослужать Вам дуже довго. Сосна – це м'який матеріал і навіть лак не врятує її від зносу. Довгі роки прослужити такі двері зможуть тільки, якщо їх покрити кривильною фарбою і періодично оновлювати покриття. Загалом під довговічністю фахівці розуміють можливість виробу експлуатуватися без оновлень і ремонту протягом тривалого періоду.

Як вибрати довговічні міжкімнатні двері

Довговічність для дверей означає таке:

Стійкість поверхні (дверного полотна, коробки, декоративного скла, лиштви, ущільнювачів)

Протягом щонайменше 10 років зовнішній вигляд дверей має зберігатися незмінним. Поверхня повинна залишатися твердою, лак не потрісканим, всі матеріали повинні бути цілими. При цьому допускаються: незначні удари, експонування, чищення, дія сонячних променів, потрапляння побутових речовин – і все це двері повинні з честю витримати.

Короблення

Якщо двері виконані якісно, то коробленню понад норму вони не повинні піддаватися, навіть за екстремальних умов їхньої експлуатації (зокрема, за високої температури у квартирі до +40 градусів та невеликої вологості повітря до 20%).

Якість виконання декоративного оздоблення (зазвичай це натуральний шпон або дешевші штучні декоративні матеріали). Якість приклеювання залежить від якості клею та технології виробництва дверей. 50 років – стільки має прослужити гарне оздоблення.

Якість звуко- та теплоізоляції, повітропроникність та опір теплопередачі

Головний критерій тут – матеріал дверного полотна. Існують спеціальні шумозахисні двері (мають найкращі зазначені вище показники), далі йдуть звичайні, щитові дверні полотна з цільним заповненням спеціальним екструдованим ДСП і щитові полотна із заповненням стільниками (при цьому на показник звукоізоляції впливає розмір використовуваних стільник). Найгірші справи з дверима із сосни – про високі показники тепло- та звуконепроникності говорити тут не доводиться, вони ще й резонують часом у деяких ділянках спектру звукових частот.

міжкімнатні двері

Наявність ущільнювача у дверній коробці

Чим він м'якший, тим він кращий. Дверне полотно стикається по всьому периметру приблизно з 5 м ущільнювача. З жорстким матеріалом суцільного та чіткого прилягання просто не буде.

Наявність скла у дверях

Скляні двері мають нижчі показники звукоізоляції, ніж глухі. Відповідно, чим більше відсоток скла у дверях, тим вони менш довговічні. Склопакет – чудова заміна скла, і показники дверей будуть кращими. Варто звернути увагу і на розмір та товщину скла. Адже від того, з якого виду скла зроблені двері, залежить розліт осколків розбитого скла. Безпечніше ті стекла, які встановлені на двері на заводі-виробнику за допомогою спеціальних мастик.

Вага дверей

Чим вона важча, тим більша можливість отримати травму при раптовому зачиненні дверей при появі протягу, наприклад.

Наявність фітосанітарного та екологічного сертифікатів

Це гарантія, що двері не виділяють будь-яких шкідливих речовин і що при їхньому виробництві не використовувалися токсичні клеї, лаки та фарби, ціна таких дверей для будівництва буде вищою.

У період експлуатації міжкімнатних дверей єдиними Вашими витратами повинні стати поліроль для меблів і гарний засіб для чищення.


Категория: Ремонт частного дома | Просмотров: 196 | Добавил: adminA | Теги: Міжкімнатні, двері | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]