Приветствую Вас, Гість
Главная » 2017 » Червень » 10 » Інвестиції в нерухомість під час кризи: рекомендації покупцям
15:37
Інвестиції в нерухомість під час кризи: рекомендації покупцям

Ажіотаж на ринку житла змушує людей ухвалювати рішення досить швидко. У подібній ситуації, щоб не стикатися з негативними наслідками, покупцеві слід постаратися взяти до уваги всі ризики, які можуть з'явитися на тлі кризи. До речі, хорошим рішенням для іноземців може бути так звана invest in eastern Europe або — інвестиції в східну Європу, зокрема в нерухомість та землі України.

1. В умовах кризи купувати нерухомість в новобудовах доцільніше на високій або середній стадії готовності. На етапі, так би мовити "котловану" є сенс купувати нерухомість виключно у девелоперів з відмінною репутацією, які перебувають на ринку нерухомості не менше 5 років, не перевантажені обов'язками по кредитах і в проектах яких задіяні державні банківські установи.

2. Найбільш надійними є компанії з позитивною інтеграцією бізнесу, в варіанті, коли всі етапи проекту - від виготовлення будматеріалів та генерального підряду до продажів житла - реалізуються в рамках лише однієї структури, компанія може контролювати собівартість виконання будівництва, терміни реалізації та не залежати від підрядників і їхніх різноманітних фінансових обставин.

3. Слід оцінити швидкість будівництва об'єкта. В першу чергу потрібно з'ясувати, чи є на будмайданчику робітники, техніка, наскільки є активним процес будівництва нерухомості. В середньому протягом місяця споруджується 3-4 поверхи цегляного або монолітного будинку; блокові і панельні будинки споруджуються швидше - для побудови загальною площею 900 "квадратів" нормативний термін становитиме 7 місяців. Проте, при цьому на швидкість будівництва можуть впливати багато факторів: дотримання термінів підключення будови до інженерних мереж, якість техніки і ґрунту, кваліфікація працівників, платоспроможність забудовника, різні обмежувальні регламенти і так далі.

4. Не зайвим стане з'ясувати, як девелопер пережив кризу в 2008 році. Якщо він в той час здав проекти точно в строк, то ймовірність того, що процес будівництва завершить зараз, є високим.

Минулу кризу деяким компаніям вдалося благополучно пережити з тієї причини, що були ухвалені нестандартні рішення для ринку того часу: рішення технологій проведення будівництва - заміна "моноліту" "панелями", реконцепція будівель бізнес-класу в клас економ. Інші компанії збільшували ліквідність проектів, покращуючи інфраструктурну складову - транспортну і соціальну.


Категория: Бизнес недвижимость | Просмотров: 1336 | Добавил: adminA | Теги: інвестиція | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]