Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 13 » Дизайн: арабський стиль в інтер'єрі
00:31
Дизайн: арабський стиль в інтер'єрі

арабський стиль інтер'єр Естетичний зовнішній вигляд загадкового сходу завжди привертає до себе особливу увагу. Такий стиль наповнює приміщення відчуттям плавності та розслабленості. Море позитивної мирної енергії пронизує кожну частинку душі.

Арабський стиль в інтер'єрі – це яскраві фарби, розкіш, помітність, неймовірна барвистість та химерні форми з використанням тільки натуральних матеріалів. Матеріали вражають своєю пишнотою, на одному просторі поєднуються і дерево, і кування, і вишукані тканини:

  • атлас;
  • шовк;
  • оксамит.

Такий стиль наповнить приміщення відчуттям плавності та розслабленості. Море позитивної мирної енергії пронизує кожну частинку душі.

Східний стиль ділиться на два основні напрямки – арабський та азіатський стиль. У цій статті мова піде про арабський стиль в інтер'єрі і властиві йому риси.

Високі склепіння

Головною умовою правильного оформлення приміщення у східному стилі є: простір, високі та склепінні стелі, вікна у вигляді арок, використання хитромудрого рослинного орнаменту. Оригінально виглядають стельові склепіння у вигляді вітрил, таку ілюзію допоможе створити драпірована тканина.

Щоб підняти вітрила на казковому фрегаті, потрібно драпірувати стелю білою повітряною тканиною. Або перетворити кімнату на східний намет, використовуючи полотна насичених теплих відтінків. Драпіровані стелі гармонійно виглядають як у житлових інтер'єрах, так і у приміщеннях ресторанів чи готелів.

Хороше освітлення

Якщо згадати східні покої, то малюється образ інтимної напівтемряви, але він буде доречний з настанням сутінків. В арабському стилі в інтер'єрі має бути присутня достатня кількість світла і повітря, просочених пахощами садів і свіжим вітром. У вечірній час використовується кілька джерел світла - центральний світильник та настінні лампи.

Також доречними будуть запалені свічки, що відображають блиск предметів, наголошуючи на таємничості загадкового сходу.

Насиченість кольорів

Головне правило – більше яскравості, але не більше природності. Дозволено використовувати в інтер'єрі три або навіть чотири основні кольори, за умови їхньої гарної сполучності між собою.

арабський стиль інтер'єр

Перевагу віддають наступним кольорам: ультрамаринові, охрові, смарагдові, сапфірові, рубінові, кармінові, а також лілові, яскраво-жовті відтінки. Підійдуть і стриманіші відтінки – кобальтовий, темно – трав'яний, деревний.

Різьблення та орнаменти

Ісламська релігія вважає тварин забороненими для декорування символами. Тому для арабського стилю характерні такі елементи, як геометричні фігури, рослини, які можна наносити на стіни та стелю. Такий інтер'єр не обходиться без арабського в'язі та візерунків. Вони стануть прикрасою не тільки стін і стелі, але й тканин і предметів, що використовуються в інтер'єрі.

Текстиль і декор

Основна відмінність арабського стилю в інтер'єрі - це невисокі дивани, великі подушки, використання оттоманок і пуфів. Тільки найшикарніші матеріали використовуються для виготовлення таких меблів — атлас, оксамит або шовк. Відмінним доповненням стануть пензлики, бахрома та стеклярус. Недбало розкидані подушки найрізноманітніших форм (круглої прямокутної, і навіть циліндричної) чудово вписуються в інтер'єр.

Східний колорит посилить посуд у вигляді чаш, підносів, кальян, колекція зброї з дорогою інкрустацією на ручках. У такому інтер'єрі вітається велика кількість дзеркал та ламбрекени на вікнах. Ну і як обійтися без килимів на підлозі і на стінах - неодмінно м'яких, пухнастих, яскравих.

Крім порад професіоналів, в інтер'єр можна вносити свої маленькі творчі пориви. І тоді інтер'єр стане продовженням саме вашої чарівної казки.


Категория: Обустройство поместья | Просмотров: 221 | Добавил: adminA | Теги: стиль, інтер'єр, арабський, дизайн | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]