Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 29 » Будівництво фундаменту: як в'язати арматуру
00:21
Будівництво фундаменту: як в'язати арматуру

фундамент арматура Арматура нерідко використовується при будівництві як несуча конструкція або для поліпшення характеристик бетонних виробів. Звичайно, нерідко доводиться створювати з арматури складні конструкції, щоб досягти кращого результату при зведенні будівлі. А найнадійнішим способом скріплення арматури між собою є в'язка. І про неї варто розповісти докладніше.

Способи в'язання арматури

В першу чергу слід сказати про ручне в'язання, як про найбільш поширене та доступне. При ньому, як відомо з назви, дріт, що скріплює арматуру між собою, закручується вручну. Ручна в'язка у свою чергу ділиться на в'язку плоскогубцями та в'язку гачком. В'язка плоскогубцями хороша тим, що потрібний інструмент є практично у кожному будинку. Крім того, впоратися з такою роботою зможе будь-яка людина. На жаль, при використанні плоскогубців продуктивність досить низька - не більше 5-7 зв'язок за хвилину.

Тому фахівці використовують для в'язання спеціальний гачок. Звичайно, щоб отримати досвід роботи з ним і зуміти швидко та легко виконувати роботу, доведеться витратити чимало часу та сил. Зате потім ви зможете легко робити до 10-12 надійних та міцних зв'язок за одну хвилину!

фундамент арматура

Існує більш просунутий варіант в'язального гачка - гвинтовий. Тут, щоб зв'язати арматуру, потрібно просто підняти гачок. Але набагато продуктивнішою є в'язка за допомогою спеціального в'язального пістолета. Робота стає максимально легкою і простою – навіть людина, яка вперше взяла в руки інструмент, через десять хвилин роботи зможе здійснювати до 50-60 в'язок за хвилину! У кожній в'язці дріт закручується на 2-4 обороти, що забезпечує максимально надійну фіксацію. На жаль, вартість в'язальних пістолетів дуже висока, тому вони доступні далеко не кожному.

Що таке арматура?

Арматура – комплект допоміжних пристроїв та деталей для забезпечення функціонування будь-якого пристрою, машини, обладнання чи конструкції. Арматура в будівництві – каркас залізобетонних конструкцій із сталевих стрижнів.


Категория: Строительство коттеджа | Просмотров: 238 | Добавил: adminA | Теги: фундамент, арматура, будівництво | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]