Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 11 » Будівельний матеріал: піноблок та пінобетон
11:33
Будівельний матеріал: піноблок та пінобетон

піноблок пінобетон Піноблок - певної форми блок, виготовлений з пінобетону (розчину цементу, піску та води). У суміш пінобетону додають пінний утворювач. Він перетворює суміш на густу піну. Поступово піна остигає. У затверділій масі залишаються заповнені повітрям осередки.

У чому вигода пінобетону?

Зі спіненої маси роблять блок більшого обсягу. Це скорочує витрати виробництва. З полегшених блоків легше споруджувати вертикальні стіни. Класти пінобетон та бетон по горизонталі однаково просто. Зміцнивши у землі монолітні колони, будинок із піноблоків будують без фундаменту. Газобетон має пори та вбирає вологу. Пінобетон не має пір і вологу не вбирає.

Порівняння з цеглою

При малій вазі блок має великий розмір. Стандартний розмір пінного блоку в обсязі дорівнює кладці з 15 цегли. Він легкий у транспортуванні та будівництві. Пінобетон наділений високим теплозахистом. Бетонно-коміркова конструкція товщиною 300 мм і цегляна стіна в 1700 см утримують однакову кількість тепла.

Найкраще зберігає тишу. Звукоізоляція пінобетону разів у 10 вище, ніж у цегли. Ще більше підвищить теплоізоляцію застосований для з'єднання блоків спеціальний клей. Його використовують замість цементно-піщаної суміші. При будівництві він скорочує проміжки між блоками до 2 або 3 мм. Наділений властивостями дерев'яних конструкцій.

Порівняння з деревом

Взимку в будинку буде тепло, спекотного літа – прохолодно. Як і в дерев'яних будівлях, у будинках із піноблоків легко дихати. У будівлях швидко виникає добрий мікроклімат.

Як і дерево, піноблок розпилюють, стругають і свердлять. Це сильно полегшує прокладання комунікацій та саме будівництво. Він цілком екологічно чистий. У цьому вся різниця від багатьох сучасних матеріалів.

піноблок пінобетон

Сильно нагріта цегла стає крихкою, а дерево - горить. Пінобетон не горить і зберігає міцність. Пористий бетон завтовшки 150 см стримає поширення пожежі на 3-4 години.

Однак пінобетон має і недоліки.

Недоліки:

  • крихкість матеріалу. Недбале виробництво та транспортування можуть зіпсувати форму блоку, утворивши сколи по краях;
  • витримує малі навантаження. Щоб забезпечити рівномірний тиск по блоку між блоком і плитою неодмінно встановлюють армуючий пояс;
  • мала міцність – причина, через яку піноблоки використовують лише для малоповерхівок. Два поверхи – максимальна висота будинків, збудованих із піноблоків, куплених на заводі;
  • теплозахисність та міцність – різні поняття. Піноблок високої міцності погано захистить від холоду. Навпаки, виріб із гарною теплоізоляцією має малу міцність;
  • будинок із піноблоків виглядає не дуже привабливо. Тому, можливо, доведеться додатково облицьовувати фасад;
  • до крихких стін з піноблоків важко надійно прикріпити віконні рами, двері, меблі тощо. Але піноблок добре поєднується з іншими матеріалами, наприклад, з деревом. Обробивши внутрішні стіни будинку з пінобетону деревом, ви перетворите інтер'єр та зміцните поверхню для кріплення предметів інтер'єру.

Отже, при всіх недоліках, пінобетон - відмінний матеріал для будівництва одноповерхових недорогих будинків у найкоротші терміни.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 278 | Добавил: adminA | Теги: матеріал, будівельний, піноблок, пінобетон | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]