Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 28 » Будівельний матеріал: основні характеристики піноблоків
00:19
Будівельний матеріал: основні характеристики піноблоків

піноблок Зазвичай при покупці піноблоку забудовник дивиться на його густину, яка позначається латинською літерою "D". Ця величина, як правило, варіюється в межах від 400 до 800 і вимірюється в кілограмах на кубічний метр. Наприклад, один куб пінобетону, скажімо, щільністю D600 за певної вологості важить 600 кг. І хоча ця величина важлива при розрахунку навантажень на фундамент, міцність піноблоку вона не визначає.

Що ж до міцності (позначається латинською літерою "B"), то це одна з важливих характеристик пінобетону, оскільки від неї залежатиме міцність усієї будови. Так, показник B1,5 говорить про те, що межа міцності на стиск у даного піноблоку становить 23 кг/см2. Іншими словами, такий блок не повинен зруйнуватися, якщо на нього зверху поставити 800 аналогічних блоків такої щільності.

При купівлі піноблоків важливо переконатися, що заявлена виробником чи продавцем міцність матеріалу відповідає дійсності. Справа в тому, що вироби з пінобетону мають таку особливість, як продовження набору міцності навіть після того, коли вони виходять за межі, вказані виробником. Тому через великий попит на будматеріали іноді виробники не дотримуються термінів сушіння, відвантажуючи клієнту "сирі" блоки з надією на те, що вони "дійдуть" у процесі транспортування та зберігання.

Зрештою, ще одна важлива характеристика піноблоку – теплопровідність. Саме вона зробила цей матеріал таким популярним. Тут слід сказати, що теплопровідність падає зі збільшенням щільності блоків. Тому забудовнику доводиться у кожному даному випадку шукати золоту середину, щоб забезпечити будівлі необхідну міцність і при цьому не програти в енергозбереженні. Але незалежно від цього, застосування піноблоків у малоповерховому будівництві набагато вигідніше за використання звичайного залізобетону та багатьох інших будівельних матеріалів. Завдяки виробам з пінобетону будинки стають міцними, теплими та затишними.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 233 | Добавил: adminA | Теги: будівельний матеріал, піноблок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]