Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 19 » Бетонозмішувач: як вибрати бетономішалки
12:27
Бетонозмішувач: як вибрати бетономішалки

бетономішалка Бетонозмішувачі, вони ж бетономішалки, є незамінними помічниками на будівництві, при будь-якому великому ремонті. Багато фермерських господарств з успіхом використовують їх для приготування кормових сумішей, сумішей добрив тощо. Вони в рази скорочують виробничий процес. Але, як будь-який, навіть найпростіший, механізм за певних умов може завдати своєму господареві багато головного болю. Поговоримо, як уникнути таких нюансів.

Зупинимося не на всіх бетонозмішувачах, а на найпопулярніших — побутових гравітаційних електричних бетонозмішувачах. Узагальнивши відгуки користувачів різних брендів бетонозмішувачів, можна дати низку рекомендацій щодо їхнього вибору та експлуатації.

Можливі проблеми під час експлуатації

Шестерня приводу (шестерня, пов'язана з вінцем, що приводить в рух грушу). Аналогічно вінцю може бути пластикова та чавунна. Ті самі вимоги, як до вінця. Основна проблема - сточується при інтенсивній роботі, попаданні піску або суміші.

Коробка приводу (кришка, що закриває, двигун, елементи керування та безпосередньо привід). Пластикова чи металева? Виробники, задля зниження собівартості (збільшення свого заробітку) чи зниження ціни, прагнуть замінити метал на більш дешевий пластик . Пластикова - дешева (знижує вартість бетонозмішувача), але тріскається при механічному впливі, при дії морозу та сонця). Металева - міцна, але гниє (зазнає корозії) при постійній високій вологості.

Висновок. Якщо є можливість падіння бетонозмішувача або удару по ньому, є можливість уникнути постійного потрапляння вологи, то потрібно брати з металевим кожухом. А, якщо будете берегти від ударів і працювати при вологій погоді, а зберігати, наприклад, у сараї, краще вибрати з пластиковим.

Привід

Може бути прямий (рідко зустрічається), але надійніший і витримує високі навантаження. Найменше елементів, які можуть зламатися.

І ремінний. Тут поломок буває багато і їхні причини різні. Розрив ременя (виникає при перевантаженні, деформації рами при малій товщині металу, при інтенсивній роботі. Ремінь слід розглядати як витратний матеріал і мати в комплекті 2-3 шт. Деякі користувачі, ще до покупки бетонозмішувача, дізнаються, які дешеві та доступні аналоги ременя бетономішалки є на авторинку і, надалі, купують їх.

Шкіф краще, щоб був сталевим. Для здешевлення ставлять пластмасовий дуже ненадійний. Для збільшення міцності вставляють металеву втулку (дюраль) у шкіф, але вона не витримує — провертається при великому навантаженні.

Також заглядайте в коробку приводу і перевіряйте деталі (зазвичай вона закрита і про вміст дізнаєшся лише вдома).

Двигун

Основна характеристика – потужність. Але краще розглядати співвідношення потужності двигуна до обсягу завантаження бетономішалки. Добре використовувати для порівняння бетономішалки різних виробників. Якщо об'єм великий (начебто добре), а потужність двигуна відносно невелика, то двигун не тягтиме такий об'єм. У цьому випадку двигун гріється. Якщо бетонозмішувач не обладнаний системою відключення двигуна під час перегріву (шукайте в інструкції при покупці) двигун згорить. А якщо відключиться, то користувач змушений простоювати, а цього не можна допускати. Люди виходять із ситуації, зменшуючи обсяг суміші. Але це також не те. Брали бетонку з одним обсягом, а за фактом виявився інший. Звертайте увагу на пластикові деталі двигуна – при нагріванні вони плавляться і двигун виходить з ладу.

Висновок. При порівнянні бетономішалок вибирайте з більшою потужністю двигуна при рівному обсязі бака, навіть якщо вона буде трохи дорожчою, це потім окупиться.


Категория: Техника для строительства | Просмотров: 312 | Добавил: adminA | Теги: бетономішалка, бетонозмішувач | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]