Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 13 » Акумуляторні шуруповерти: плюси та мінуси
13:22
Акумуляторні шуруповерти: плюси та мінуси

акумуляторний шуруповерт Якщо ви розраховуєте придбати надійний акумуляторний шуруповерт для побутового використання, то перш за все вам слід оцінити всі плюси та мінуси придбання цього пристрою. Якщо у вас є доступ до джерела живлення і він не створить проблем при виконанні необхідних завдань, при цьому його мобільність не є ключовим фактором, від якого може залежати якість виконання робіт, то є сенс придбати мережевий шуруповерт.

Хоча акумуляторні шуруповерти і відрізняються високим рівнем мобільності і великою зручністю в роботі, проте вони мають безліч недоліків:

  • через те, що в корпусі відведено місце для акумулятора, це призводить до істотного збільшення його маси та габаритів. Тому, якщо працювати навісу, цей пристрій буде створювати певні труднощі для майстра;
  • у процесі роботи, коли зарядка акумулятора почне зменшуватися, це позначатиметься негативним чином і на потужності шуруповерта, в результаті падатиме і ефективність його роботи;
  • в той момент, коли акумулятор повністю розрядиться, потрібно зробити паузу для того, щоб зарядити пристрій;
  • в процесі експлуатації акумулятори забезпечують все меншу тривалість роботи, а це збільшує частоту підзарядок і наближає момент, коли потрібно придбати нове джерело живлення.

Якщо ви все ж таки вирішили, що для вас найкращим вибором буде саме акумуляторний шуруповерт, то вам слід ознайомитися з наступними рекомендаціями щодо правильного вибору цього інструменту.

Перш за все, необхідно виділити низку ключових параметрів, які необхідно враховувати при виборі цікавої для вас моделі акумулятора.

Напруга, діапазон якої може становити від 9,6 до 24В, впливає крім потужності інструменту також на час готовності до використання в автономному режимі. Разом з тим зі збільшенням напруги акумулятора збільшується і його вага, а якщо планується досить довго працювати навісу, це може бути вагомим фактором при виборі.

Важливим параметром є співвідношення між силою струму та часом. У зв'язку з цим необхідно підбирати акумулятор, який має більшу ємність.

Тип акумулятора

На основі цього параметра виділяють такі види акумуляторних батарей:

  • літій-іонні (Li-Ion);
  • нікель-кадмієві (Ni-Cd);
  • Ni-MH.

Серед представлених типів акумуляторів на увагу заслуговують останні, в яких закладено виробником мінімальну кількість підзарядок. Зазвичай цей показник не перевищує 500 циклів. Також ці акумулятори виділяються меншими розмірами, відсутністю у складі небезпечних токсичних домішок, чим вони відрізняються від акумуляторів Ni-Cd, які розраховані на 1000 підзарядок.

акумуляторний шуруповерт

Істотним мінусом цих батарей є залежність від сили струму. Занадто висока їхня величина негативно позначається на їхній роботі. І хоча Li-Ion акумулятори позбавлені негативного ефекту пам'яті, проте вони можуть демонструвати вищу потужність, але в той же час на їх роботі погано позначаються низькі температури. Також необхідно врахувати, що коштують вони досить дорого, порівняно зі своїми конкурентами.

Щоб позбавити інструмент подібного недоліку, виробники зайняті пошуками нових рішень щодо оптимізації роботи джерел автономного харчування. Моделі, що випускаються сьогодні, оснащуються акумуляторами з дробовим режимом зарядки, суть якого зводиться до використання одного з двох пропонованих акумуляторів у той час, як другий знаходиться на зарядці. Такий підхід до експлуатації дозволяє уникнути пауз під час виконання робіт.


Категория: Техника для ремонта | Просмотров: 357 | Добавил: adminA | Теги: акумуляторний, шуруповерт | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]