Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 18 » Що потрібно знати, купуючи плитку
06:00
Що потрібно знати, купуючи плитку

підлога плитка кухня Клас зносостійкості та міцності. Підлога на кухні експлуатується інтенсивно, тому купуйте плитку 1 сорту, 3 або 4 класи зносостійкості та класу АА з хімічної стійкості за європейською класифікацією.

Форми та розміри. Розмір плитки для підлоги квадратної форми може бути різним. Прямокутні покриття можуть мати співвідношення розмірів по ширині та довжині від 2/3 до 1/5. Довжина, ширина та товщина виробу повинні відповідати розмірам, зазначеним у сертифікаті та бути однаковими для всієї партії. Перевірити це можна, приклавши одну плитку до іншої бічними кромками. При виборі форм та розмірів враховують площу та дизайн-проект кухні.

Виробник. Купуйте матеріали відомих виробників з гарною репутацією.

Порада: при виборі кахлю звертайте увагу на однорідність кольору, малюнку, текстури. Матеріал краще купити в одному магазині та з однієї партії. Краще прямо в магазині відкрити упаковку і перевірити всі вироби на однорідність.

Способи укладання

Укладання плитки на підлогу роблять різними способами. При цьому слід брати до уваги, що вузькі елементи підлоги візуально розширюють простір, а більші - його зменшують. Більше затишку та гарного настрою додасть поєднання матеріалів двох чи трьох кольорів, а також покриттів різної природи.

Класичне (базове, шов у шов) укладання застосовується для квадратного або прямокутного кахлю. Плитки кахлю кладуть рівними рядами одну до одної, шви збігаються. Такий спосіб укладання створює враження більш просторого приміщення, перевитрата матеріалу мінімальна.

підлога плитка кухня

У перев'язку зі зсувом на 1/3 або ½ довжини виробу. Цей спосіб підійде для укладання квадратних або прямокутних плиток середніх розмірів, що нагадує цегляну кладку. При такому способі необхідно використовувати кахель одного кольору та фактури, інакше підлога здаватиметься нерівною, а приміщення — меншим за розміром.

Діагональна базова наклейка візуально збільшує простір. Підходить для кухонь невеликого розміру. Це укладання шов у шов, але шви розташовані по діагоналі кухні. Можна класти плитки діагонально зі зрушенням, але при цьому кути приміщення повинні бути точно прямими, інакше підлога матиме неакуратний вигляд. До недоліків діагонального способу слід віднести підвищену витрату матеріалу через безліч обрізків.

Шаховий. При чергуванні плиток контрастних кольорів або відтінків укладання шов у шов. Можливе шахове діагональне укладання. При такому способі слід враховувати усунення нахилу кута. Досить популярний спосіб візуального збільшення простору. Недолік - підвищена витрата кахлю при шаховому діагональному укладанні.

Ялинка. Такий спосіб укладання імітує натуральний паркет. Для нього застосовується прямокутна плитка, що імітує дерево різних порід. Ялинка може бути з головною гілкою, спрямованою вздовж стіни (перша плитка перпендикулярна до цієї стіни) або по діагоналі (перша плитка паралельна стіні).

Модульний. Застосовуємо при укладанні кахлю різного кольору та розміру різними візерунками. Попередньо на підставі малюють олівцем візерунок та по ньому наклеюють покриття.

Лінії. Для просторих приміщень можливе чергування смуг кахлю різних відтінків. Класичний спосіб укладання шов в шов.


Категория: Полезные советы | Просмотров: 228 | Добавил: adminA | Теги: Підлога, кухня, плитка | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]