Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 15 » Утеплення фасадів: як відбувається процес
13:48
Утеплення фасадів: як відбувається процес

утеплення фасад Саме утеплення фасаду будинку є першорядним завданням, оскільки він є не лише своєрідним обличчям будівлі, а й першою ланкою у збереженні тепла всередині приміщення. В даний час можна використовувати кілька різних варіантів утеплення фасадної частини будівлі, залежно від особливостей конструкції, побажань замовника та інших факторів.

Варіанти утеплення фасаду

Перелічимо кілька варіантів утеплення фасадів.

Метод утеплення фасаду будівель та споруд за допомогою легкої штукатурки

Один із найдешевших методів. Представляє собою багатошарову конструкцію, в яку входять - клей, теплоізоляція, шар полімерцементного клею з армованою сіткою, оздоблювальне покриття. При цьому всі матеріали для утеплення екологічно чисті, але роботи проводяться "мокрі".

Метод утеплення фасадів за допомогою важкої штукатурки

При виборі цієї методики роботи здійснюються за допомогою товстого шару штукатурки та рухомих елементів кріплення теплоізоляції. Цей варіант передбачає роздільні роботи з теплоізоляційним шаром та стіною, щоб зменшити деформацію покриттів. В цьому випадку вимоги до густини утеплювача м'які.

Метод колодязової кладки з тришаровою системою

У цьому варіанті утеплювач знаходиться безпосередньо всередині конструкцій, будучи середнім шаром. Усього три шари:

  1. несуча стіна;
  2. теплоізоляційний матеріал;
  3. цегла.

Таке утеплення фасаду вважається полегшеним і недорогим, але можлива поява конденсату всередині конструкцій, що утеплюються.

Варіант з повітряним вентильованим прошарком (так званий вентильований фасад)

Прошарок повітря в цьому варіанті розташовується між облицювальним матеріалом та утеплювачем. Коли зовні холодна погода, то водяні пари, які рухаються з приміщення назовні, стосуються шару, що утеплює, викликаючи тим самим збільшення вологості теплоізоляції і, відповідно, втрату тепла.

утеплення фасад

Саме тому потрібний повітряний вентильований прошарок, який якраз і допомагає волозі не затримуватися в утеплювачі, видаляючи її за допомогою висхідного потоку повітря. Вентильований фасад чудово захищає стіни від природних впливів, одночасно облагороджуючи зовнішній вигляд будівлі.

Короткий підсумок

Це лише кілька методик, які найчастіше використовуються. Основні теплоізоляційні матеріали, що застосовуються при утепленні фасадів – це пінопласт, пінополістирол, мінеральна вата, піноплекс, штукатурка та ін.


Категория: Строительство коттеджа | Просмотров: 321 | Добавил: adminA | Теги: утеплення, фасад | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]