Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 4 » Установка унітазу: детальна інструкція для самостійного встановлення
12:57
Установка унітазу: детальна інструкція для самостійного встановлення

Жоден ремонт ванної або санвузла не обходиться без традиційного питання: "Як встановити унітаз самостійно"? Здавалося б, нехитра процедура все одно потребує певних знань, володіючи якими можна не лише заощадити власні кошти, а й примножити їх, допомагаючи у ремонті сусідам.

Унітаз – практично обов'язковий елемент будь-якого санвузла, без якого неможливе комфортне життя у сучасній квартирі. Найчастіше, при капітальному ремонті він майже завжди підлягає заміні.

Щоб процес був зрозумілим, умовно розіб'ємо весь етап робіт на дві основні групи.

Підготовка до встановлення унітазу

Можна деякий час жити без умивальника, відкласти установку газової плити або забути полагодити кран на кухні, але обійтися без унітазу навряд чи вийде, а тому будь-які підготовчі роботи починаються з покупки нового "білого друга", доки такий не придбаний про демонтаж старого виробу не може бути й мови.

Вибір моделі

Вибираючи унітаз, виходитимемо з того, що майже всі сучасні моделі мають задовільну якість виконання, а значить залишається звернути увагу всього на три параметри:

Габарити

Перше на що дивимося, то це на габаритні розміри "білого" у зібраному стані. Якщо він не поміститься у відведене йому місце, то про інші умови замислюватися не доведеться.

Відповідність стилю

Форма і колір вашого придбання просто повинні гармонійно вписуватися в навколишній інтер'єр санвузла, не викликав там стильовий дисонанс.

Ваш комфорт

Ну і, звичайно, будь-який унітаз перед покупкою корисно "обкатати", тобто посидіти на ньому, визначити, чи комфортно вам там буде знаходитися. У цьому пункті немає нічого смішного, унітаз - недешева річ і монтується аж ніяк не на один день.

Демонтаж

Наступний етап на шляху самостійного встановлення унітазу – демонтаж старого. Для цього:

  1. перекриваємо вентиль подачі води і спускаємо її з резервуара;
  2. відгвинчуємо патрубок водопроводу і акуратно знімаємо гофру, що відводить злив;
  3. виймаємо захисні пробки і викручуємо анкерні болти, що утримують чашу;
  4. обережно, щоб не пошкодити кахель, зриваємо унітаз із силікону.

Порада: не поспішайте викидати зливальний пристрій, можливо, він вам знадобиться.

Підготовка майданчика для монтажу

Якісно встановити унітаз своїми руками можна лише на добре підготовлену поверхню, а для цього потрібно зробити її ревізію. Монтажний майданчик повинен бути рівним, горизонтальним і мати тверде покриття (переважно кахельне). Якщо будь-який критерій не дотримується, усуваємо його ще до початку установки.

Монтаж унітазу

За підготовчими роботами завжди слідують монтажні та самостійна установка унітазу не є винятком із загального правила. Зазвичай її також ділять кілька етапів:

  • примірка;
  • монтаж чаші унітазу;
  • монтаж бачка та зливного механізму;
  • підключення до водопроводу та каналізації;
  • фурнітура;
  • примірка.

Перед тим як встановити в будинку унітаз, спочатку його потрібно принаймні приміряти. Тобто просто поставити на облюбованому місці, покрутити, знаходячи оптимальне розташування і потім обвести дно чаші маркером і намітити ціль під засвердлівання анкерних дюбелів.

Порада: приміряйте тільки зібраний унітаз, визначаючи заодно чи буде на ньому зручно сидіти.

Монтаж чаші унітазу

Тепер відсуваємо наш керамічний виріб і пробурюємо перфоратором у намічених точках два отвори під дюбель, останні відразу ж встановлюємо. Після цього повертаємо чашу у вихідне положення та обережно затискаємо анкерні болти. Саме зараз виникає найреальніша загроза, "перетягнувши" кріплення, зруйнувати кераміку та безповоротно загробити товар.

Важливо: перед тим як встановити унітаз на кахель попередньо нанесіть на його підошву шар будівельного силікону, він послужить прокладкою між тендітним матеріалом унітазу і жорстким кахлем.

Монтаж бачка та зливного механізму

Тепер про встановлення на унітазі зливного бачка. Його необхідно зібрати відповідно до інструкції, що додається, ще до моменту монтажу і тільки потім підмостити гумову прокладку і щільно закріпити резервуар на чаші за допомогою кріпильних болтів.

Підключення до водопроводу та каналізації

Зливний бачок підключаємо до водопроводу за допомогою гнучкого патрубка, не забувши очистити штуцер різьбового з'єднання і намотати туди трохи стрічки фом.

Для підключення чаші до каналізації найпростіше використовувати зливну гофру. Усі з'єднання промазуємо герметиком. Хоча це швидше перестраховка, якщо якісні деталі можна обійтися і без силікону.

Фурнітура

Останнім прикручується фурнітура - це сидіння, кришка унітазу і пробки, що закривають болти кріплення, після цього можна відкрити воду і кілька разів зробити її спуск, перевіряючи якість виконаної роботи.

Якщо підтікань немає – на цьому все. Як бачите, встановити унітаз самостійно не так вже й складно.


Категория: Полезные советы | Просмотров: 206 | Добавил: abel | Теги: унітаз | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]