Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Листопад » 20 » Технології монтажу стяжки
07:31
Технології монтажу стяжки

монтаж стяжка Залежно від кількості води розчин стяжки виходить різного ступеня консистенції. Найрідкіший розчин виготовляється для наливної підлоги. Поточна суміш дозволяє такій стяжці самовирівнюватися під дією власної ваги, без додаткового ручного вирівнювання.

Звичайний бетонний чи цементно-піщаний розчин відноситься до мокрого виду монтажу. У цьому випадку на підлозі влаштовуються маячки та направляючі для вирівнювання суміші. Така стяжка довго схоплюється. Крім того, готова стяжка вимагає догляду протягом декількох днів, її слід зволожувати та накривати плівкою. Інакше стяжка пересохне та потріскається.

Останнім часом стає популярною напівсуха стяжка. Як правило, розчин виготовляється з готової сухої суміші, в якій ретельно перемішані сполучні, піщані компоненти плюс пластифікатори та додаткові добавки (наприклад, фіброволокно). До неї додається потрібна для зволоження кількість води. Зволожений розчин вважається готовим, якщо при стисканні в руці формується грудка і виступає невелика кількість вологи.

Сухе стягування виконується з насипних матеріалів: піску, керамзиту. В цьому випадку, чорновий шар не є міцним та стійким, але тепло та звукоізоляційним. Тому чистова стяжка сухим шаром виконується зі збірних листів (ГКЛ).

Чорнова стяжка в новобудовах та її товщина

Що являє собою чорнова стяжка краще видно у новобудовах. У плит перекриття завжди існує невеликий прогин. Добре, коли плити покриття використовуються одним розміром на приміщення, наприклад, в панельних будинках. Але зазвичай плити – конструкції зі стандартною шириною 1,0; 1,2; 1,5 м та їх по ширині кімнати може укладатися 2-3 шт. Ось і виходить перепад висот між кінцями плити та серединою (прогин), а також різниця відміток двох суміжних плит (норма від 8 до 12 мм залежно від довжини плити).

монтаж стяжка

Чорнова стяжка в новобудовах не лише приховує (вирівнює) перепади та зміцнює плити перекриття між собою. Часто приміщення передаються з чорновим оздобленням, яке є підставою для подальшого чистового оздоблення, яке собі виберуть нові власники. Товщина такої стяжки зазвичай невелика, приблизно 30-50 мм.

Чорнова стяжка підлоги на ґрунтовій основі

Ця конструкція зовсім іншого призначення. Ґрунт - не найнадійніша основа і ця роль випадає на чорнову стяжку. Така підлога часто робиться в гаражах, верандах, дачах та власних будинках. І тут слід знати кілька правил:

  • перед улаштуванням підлоги необхідно прибрати весь рослинний шар. Інакше коріння, що проростає, руйнуватимуть бетон;
  • під бетонний шар слід зробити вирівнюючу подушку. Вона може бути одношаровою – із середнього та великого піску, або двошаровою – керамзиту та піску. Дрібний і пилуватий пісок використовувати не рекомендується через усадочні властивості матеріалу;
  • ґрунт має бути сухим, тобто рівень ґрунтових вод має бути низьким (понад 4÷5 м від поверхні ґрунту);
  • між подушкою, що вирівнює, і стяжкою укладається гідроізоляційна плівка (мембрана). Це може бути будь-який гідроізоляційний матеріал або просто поліетиленова плівка, склеєна між собою скотчем.

Щодо товщини стяжки, то вона може бути різною і залежати від багатьох обставин. Мінімальна товщина дорівнює 30 мм від найвищого місця в основі. Середній розмір стяжки від 50 до 100 мм для сухого шару з керамзиту більше 100 мм.

І порада наостанок: не полінуйтеся знайти досвідченого та грамотного будівельника. Неякісна та непродумана стяжка може зіпсувати враження від будь-якого затишного будинку.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 279 | Добавил: adminA | Теги: технологія, стяжка, монтаж | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]