Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 2 » Робимо своїми руками: регулювання пластикових вікон
16:34
Робимо своїми руками: регулювання пластикових вікон

регулювання пластикове вікно Попри очікування багатьох людей, пластикові вікна не є настільки хорошими, що можуть прослужити багато років без належного догляду. І якщо дерев'яні вікна треба часто фарбувати, то пластикові вікна потребують регулювання. Особливо це стосується нових будинків, які ще не до кінця пройшли процес осадки.

І тут важливо розуміти, що регулювання пластикових вікон своїми руками буде дешевшим, швидшим і в деяких випадках надійнішим, ніж якби ви запрошували фахівця. А все тому, що для регулювання потрібен лише 1 шестигранник "на чотири". Іноді може знадобитися плоска або фігурна викрутка. Найімовірніше, все це у вас є, а отже, саме час познайомитися з "анатомією" пластикових вікон.

Механізми пластикового вікна

Як вже було сказано вище, регулювання положення вікна здійснюється не всілякими підпірками та молотком, а за допомогою тонких інструментів, якими потрібно підкручувати фурнітуру. Однак знайти всі точки, що відповідають за розташування стулок у віконній рамі, досить складно. З цієї причини ми і наводимо перелік усіх можливих варіантів:

  • верхня та нижня петлі;
  • ексцентрики, які розташовуються по периметру стулки (один із них знаходиться прямо навпроти ручки);
  • притискний язичок, що стоїть між петлями.

Щоб розібратися в тому, як здійснюється регулювання пластикового вікна у кожному конкретному випадку, необхідно самостійно покрутити ключем (викруткою) у різні боки. При цьому слід уважно стежити за змінами, які будуть видно неозброєним оком. Однак, незважаючи на відносну простоту даного процесу, ми все ж таки розповімо про функції кожної точки, інакше регулювання пластикових вікон своїми руками триватиме цілу годину або навіть більше.

регулювання пластикове вікно

За допомогою петель можна змінювати горизонтальне та вертикальне положення вікна, а також притискати стулку до рами в районі петель. Слід зазначити, що дістатися регулювальних болтів верхньої петлі можна лише при відкритому вікні. А на нижні петлі деякі виробники вікон одягають захисні ковпачки, які необхідно акуратно зняти перед регулюванням.

Кожен ексцентрик має лише три положення:

  1. вертикальне положення засічки - нейтральна позиція;
  2. засічка повернута до вулиці – стулка притиснута до рами нещільно;
  3. засічка повернута в будинок - стулка притиснута максимально щільно.

Що стосується притискного язичка, то чим більше він витягнутий, тим сильніше притискається стулка до рами.

Пам'ятайте, що всі болти повинні крутитися легко, без додаткових зусиль. Якщо це не так, капніть на з'єднання трохи машинного масла, і проблема буде вирішена.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 219 | Добавил: adminA | Теги: вікно, регулювання, пластикове | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]