Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 8 » Ремонт своїми руками: фарбування стін у ванній кімнаті
11:40
Ремонт своїми руками: фарбування стін у ванній кімнаті

Хочете зробити ремонт самотужки? Нічого не розумієте в укладанні кахлю? І не треба! Головне - щоб ви знали, як пофарбувати стіни у ванній кімнаті правильно та який для цього вибрати матеріал.

Маляр - це серйозна професія і самостійно пофарбувати стіну у ванній кімнаті зможе, на жаль, не кожен. Ця робота дещо відрізняється від правильного вибору ліжка або ремонту кухонного крана, тут загальними порадами не обійтися. Колір необхідно не лише бачити, а й відчувати. А з іншого боку, як можна судити, чи є у вас до цієї роботи талант, якщо не перевірити себе на практиці і тут без гарної поради не обійтися.

Вибір фарби для стін

Хороша фарба для стін у ванній – це вже половина виконаної роботи і навпаки – розведеною у воді крейдою не облагородить стіни навіть найкращий фахівець. Перше на що варто звертати увагу, то це на виробника. Tikkurilla, Sadolin, Caparol – ці назви говорять самі за себе та кожна з них – бренд, неодноразово перевірений на практиці найкращими закордонними та вітчизняними малярами.

Коли з виробником визначилися, варто вибирати серед його продукції той товар, який би підходив нам за своїм цільовим призначенням. У нашому випадку це фарба для внутрішніх робіт у приміщеннях із підвищеною вологістю. Швидше за все, вам запропонують водоемульсійну акрилову фарбу на латексній основі, хоча якщо бюджет дозволяє можна придбати ЛКМ в основі якого використовується силікон, але це дійсно коли є зайві гроші.

Вибір кольору

Коли ви вибрали фарбу, не поспішайте бігти з покупкою додому, її ще необхідно заколорувати і найкраще зробити це на студії. У цьому випадку ви не тільки отримаєте саме необхідний вам колір і відтінок, але й зможете за потреби навіть через десять років замовити такий самий.

Якщо говорити про сам вибір кольорового рішення, то тут все залежить від бажаного дизайну. Одні вважають, що фарба стін у ванній кімнаті повинна бути в класичному чорно-білому тоні, інші не бачать місце, яке готує їх до довгого трудового дня без червоного. Мають рацію і ті й інші, головне - щоб ви відчували себе у ванній кімнаті добре і комфортно.

Важливо: чим насиченіший колір, тим дорожче він вам обійдеться і тим важче ним буде фарбувати.

Підготовка поверхні стін

Якщо ви робите ремонт своїми руками, ретельно слідкуйте за якістю всіх попередніх робіт до фарбування. Площина обов'язково має бути стягнута по маяках і не сяяти "пропелером". Шпаклівка повинна бути відшліфована до рівня яйця і в жодному разі не мати шорсткості та впадин.

Вся поверхня обов'язково повинна бути оброблена якісною ґрунтовкою з антисептиком.

Важливо: ґрунт повинен бути спеціально призначений під фарбування та не давати жовтизни. Але якщо в процесі роботи він дасть потік, останній не перекриєш жодними шарами фарби.

Вибір робочого інструменту для фарбування стіни

Для роботи нам знадобиться ванночка, валик і невеликий пензлик для підведення периметра. Ну чи один-єдиний краскопульт. Краскопультом, звичайно, працювати швидше і простіше, зате хороший валик надає стіні оригінальної фактури.

Важливо: ні пензлик, ні валик не мають права "лізти" і залишати на стінах ворсу.

Технологія фарбування

Якщо всі вищеописані умови виконані правильно, то як правильно фарбувати стіни у ванній ви вже знаєте і найважче позаду. Залишилися дрібниці - заклеїти все, що може забруднитись плівкою і малярським скотчем і рознести фарбу по поверхні стін. Не так багато просто необхідно пам'ятати, що перш, ніж працювати валиком корисно обійти весь периметр стіни звичайним пензликом, подібна "витрата часу" заощадить вам чимало нервових клітин і в кінцевому рахунку прискорить процес фарбування загалом.


Категория: Ремонт квартир | Просмотров: 267 | Добавил: abel | Теги: стін, фарбування | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]