Приветствую Вас, Гість
Главная » 2012 » Грудень » 5 » Ремонт шиферної покрівлі
22:50
Ремонт шиферної покрівлі


 

Ремонт шиферної покрівлі (невеликі тріщини, дрібні відколи і т.п) здійснюється вельми поширеним способом. Причому такий метод є досить простим і надійним. Після такого ремонту покрівельне покриття здатне буде прослужити ще не один десяток років.

Для ремонту шиферного даху цим способом потрібно наступні складові: вода, клей ПВА, розчин цементу, розпушений азбест. Якщо останній компонент ви не змогли знайти, то купіть листовий азбест, який ви зможете натерти на дрібній кухонній тертці.

Цю суміш розводять в невеликих кількостях, щоб її вистачило на весь час роботи. Спочатку потрібно змішати 2 об'єму цементного розчину і розпушений азбест, а потім в отриману масу додати клей ПВА, який необхідно попередньо розбавити водою 1:1.

Перед тим як Ви почали оновлювати покрівельні матеріали необхідно обмести дах м'якою мітлою, щоб очистити ділянки покрівельної поверхні від землі або лишайника. Після цього шифер обмивають струменем води зі шланга. З особливою ретельністю потрібно вичищати тріснуті ділянки.

Після висихання даху проблемні ділянки грунтують розчином з води і клею ПВА, попередньо розведеного у співвідношенні 1:3, спираючись на масштабність ремонту. Такий спосіб ремонту шиферного покриття полягає в промазування всіх тріщин наведеної сумішшю. Як правило, при ремонті наносять два шари, причому спочатку потрібно дочекатися абсолютного висихання першого шару, а потім наносити другий. Це необхідно для того, щоб товщина кінцевого шару складала приблизно 2 мм. Такий вид роботи потрібно проводити при похмурій погоді.

Під час проведення ремонтно-відновлювальних робіт дуже важливо використовувати широку дошку, на якій ви і будете знаходитися, щоб ваша вага розподілялася по всій поверхні дошки. У такому випадку виключається можливість пошкодження шиферного листа. Кріпитися дошка повинна до коника даху, а на її іншому кінці потрібно набити брус, який послужить для упора ніг.

Просмотров: 2544 | Добавил: adminA | Теги: Ремонт шиферної покрівлі | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]