Приветствую Вас, Гість
Главная » 2020 » Квітень » 29 » Короткострокова оренда житла: поради фахівців
08:21
Короткострокова оренда житла: поради фахівців

оренда житла Наймання житла на добу — досить популярна послуга на ринку оренди житлової нерухомості. Багатьом українцям може знадобитися тимчасовий дах над головою на короткий час. Однак основна категорія громадян що користується короткостроковою орендою це люди, що зважаючи на особливості роботи, часто їздять по відрядженнях. Також послуга має попит серед молоді що вирішила відпочити компанією або усамітнитися з коханою людиною. Незалежно кому потрібна тимчасова квартира, важливо розбиратися в особливостях угоди.

Хто займається добовою здачею нерухомості?

Пошук житла для подобової оренди став набагато комфортніше завдяки спеціалізованим сайтам в інтернеті. При цьому в мережі свої оголошення розміщують такі категорії осіб:

  • власники нерухомості;
  • посередницькі компанії.

Самостійно найняти квартиру у власників можна по доступній вартості серед великого асортименту, представленого на ринку. Але часто зустрічаються відверто погані варіанти та недобросовісні орендодавці. Деякі власники житлоплощі не приділяють необхідної уваги по догляду за житловими приміщеннями. Це пов'язано з небажанням витрачати додаткові гроші. Хоча шанси знайти пристойний варіант за адекватною вартості досить великі.

Звичайно, для прискорення пошуків і забезпечення безпеки можна звернутися в ріелторські агентства. Однак з огляду на те, що, посередники беруть певний відсоток від угоди при короткостроковій співпраці це невигідно з фінансової точки зору. Якщо ж дах над головою потрібно на тривалий час або потрібно знайти варіант що підходить дистанційно в незнайомому місті, то послуги фахівця не завадять.

Дистанційний пошук варіантів

З огляду на те, що часто житло в оренду потрібно людям, які не проживають в конкретному місті, вони не можуть особисто оглянути варіанти що сподобалися. Тому дистанційний вибір ґрунтується на вивченні фотографій і описів, представлених в оголошеннях. Однак потрібно пам'ятати, що не завжди інформація на спеціалізованих сайтах в інтернеті відповідає реальному стану житлової нерухомості.

Щоб уникнути більшості неприємностей, потрібно прислухатися до порад професіоналів, які постійно працюють на ринку оренди. За рекомендаціями експертів убезпечити себе орендар може якщо:

  • Підпише угоду. Сьогодні укласти договір можна дистанційно. При цьому документ буде мати юридичну силу. Дуже важливо щоб угода мала пункт, в якому вказано, що фотографії в оголошенні повністю відповідають стану квартири. Якщо це не так, то орендодавець зобов'язується надати рівноцінну заміну або компенсувати витрати орендаря.
  • Співпрацювати з власниками житла, що встигли заслужити довіру попередніх квартирантів. При цьому тільки позитивні думки не є гарантією чесності наймодавця. Зазвичай такі відгуки пишуться на замовлення. Добре якщо кількість схвальних відгуків перевищує негативні висловлювання.

Відмінно якщо власник житлоплощі погодиться зв'язатися з орендарем по відео зв’язку і показати житлові приміщення. Це дозволить наймачеві на 100% переконатися, що він має співробітництво з адекватним наймодавцем, якому можна сміливо перерахувати завдаток або навіть оплату за оренду.

Підбиваємо висновок

Як видно в самостійному пошуку житла в оренду на короткий або тривалий термін немає нічого складного. Головне чітко визначитися з вимогами, що пред'являються до квартири, районом її розміщення та іншими супутнім нюансам. При цьому потрібно скласти орендний договір, в якому описати всі важливі для сторін угоди моменти. Тільки так співпрацею залишиться задоволений як квартирант, так і власник житлової нерухомості.


Категория: Полезные советы | Просмотров: 589 | Добавил: adminA | Теги: житло, оренда | Рейтинг: 5.0/3
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]