Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 23 » Як вибрати секатор: критерії вибору
17:57
Як вибрати секатор: критерії вибору

вибір секатор Ніхто не любить витрачати час та гроші даремно. Садівники, а вони, як правило, люди дуже дбайливі, обираючи інструмент, хочуть отримати справді надійних та ефективних союзників у своїй справі. Так, секатор є у кожного з них. Однак обраний навмання і якщо використовується не за призначенням, гострий помічник загрожує серйозними травмами всім - і власнику, і рослинам.

Не кажучи про те, що й сил буде витрачено більше, ніж треба. Що ж потрібно знати про секатори? Мабуть, первинне те, що навіть найдорожчий і добрий секатор, який застосовується неправильно, здаватиметься поганим. Варто запам'ятати, що:

  • гілки діаметра: до 1 см зрізують садовими ножицями, до 2,5 см;
  • садовим секатором до 5 см;
  • сучкорізами та кущорізами, більше 5 см пиляють садовою пилкою;
  • секатори для гілок: живі площинні, сухі контактні (обвідні) або з наковаленкою.

Критерії вибору секатора: які бувають секатори

У площинних моделей обидва леза гострі. Зріз виходить чистим та рівним, найменш небезпечним для рослини. Цю групу багато хто не любить за нібито більші витрати зусиль, ніж при роботі з контактними секаторами, але, наприклад, продукція Wolf Garten характеризується дуже легким ходом. Контактні моделі мають одне різальне лезом, інше опорне. Це допомагає їм упиратися в тверду гілку, зменшуючи навантаження на руки.

Але зріз, який для живої гілки часто схожий на хірургічну операцію, може вийти не найідеальнішим: різальне лезо, доходячи до опорного, як би обломить гілку. Прихильникам цього типу варто звернути увагу на Raco RT53/143S, що мінімально шкодить навіть живим гілкам. Звичайно, виникає питання: чи немає універсальної моделі? Адже для звичайного садівника така розкіш, як ціла низка садових ножиць, не завжди виправдана та доступна. Відповідь — є.

Секатори з хроповим механізмом. Хроповий механізм дозволяє здійснювати зріз поетапно. Лезо-ніж залишається у гілці, не змінюючи своєї позиції, коли відпускаються рукоятки. Наступне натискання – ніж просувається далі. Модель Fiskars 111670 навіть покаже необхідну кількість кроків, висвітливши їх на ручці. Хропові секатори не вимагають титанічних зусиль, тому особливо подобаються жінкам. Крім того, вони дозволяють уникнути жування гілки, коли її неодноразово намагаються зрізати.

вибір секатор

Велику увагу відомі виробники приділяють питанням ергономічності. Підбирають найбільш зручний та безпечний варіант конструкції рукояток, нековзний та термостійкий матеріал. Обладнають свої секатори якісними лезами, механізмами, що максимально економлять сили садівника.

Для тих, хто працює з великими обсягами, наприклад, стриже живоплоти, випускають не механічні, а акумуляторні моделі садових ножиць. Так нещодавно на ринку з'явилися ножиці CISO 3.6V від Bosch, які вже встигли полюбитися багатьом за легкість у вазі та обігу, і, звичайно, за якісний результат. Початківцю садівникові краще довіритися досвіду більшості, обравши популярну якісну модель середньої цінової категорії від надійних і визнаних лідерів ринку:

  • Gardena;
  • Wolf Garten;
  • Felko;
  • Fiskars;
  • Raco.

І вже згодом, розібравшись у нюансах стрижки та обрізки рослин, у своїх потребах поповнювати колекцію секаторів.


Категория: Ландшафтный дизайн и озеленение | Просмотров: 290 | Добавил: adminA | Теги: Вибір, Секатор | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]