Приветствую Вас, Гість
Главная » 2023 » Лютий » 14 » Як грамотно оформити таунхаус у власність
15:37
Як грамотно оформити таунхаус у власність

Як грамотно оформити таунхаус у власність – неминуче питання у процесі його придбання

Законодавство все ще не встигло зафіксувати присутність на ринку такого сегменту як частина блокової будови та відрегулювати особливості різних варіантів способу володіння такою житловою власністю. Немає навіть чіткого визначення категорії "таунхаус", невідомо до якого виду нерухомості він відноситься: чи це квартира, чи блоковий будинок у володінні з пайовою участю. Тому й рекомендації фахівців про те, як оформити таунхаус у власність часто різняться між собою, але проблеми виникають, коли вони не збігаються з думкою законодавчих органів.

При оформленні житла у власність відштовхуватися доведеться від типу забудови, на яку видано дозвіл, тому перевіряти документацію та дозвіл на будівництво доцільно ще в процесі вибору об'єкта.

Оформлення прав власності на таунхаус

При оформленні документів на будинок перш за все уточнюємо статус житла.

Якщо в конкретному випадку авторитетні інстанції мають на увазі квартиру в малоповерховому будинку, то ви зможете документально зафіксувати лише власність на цю квартиру, приміщення загального користування та земельний наділ належатимуть усім власникам. Тобто розпоряджатися цими площами кожен власник квартири зможе лише за згодою та у співдружності із сусідами.

Оформлення ділянки вимагає окремого розгляду залежно від того, чи належить земля забудовнику, чи її взято в оренду. Статус передається новому власнику. Проблеми з оформленням довгостроково орендованої землі, втім, можливі лише у разі перепродажу таунхаусу.

Зведення блокових і багатоквартирних будинків можливе лише на так званій землі поселень. Якщо ця частина землі призначена для індивідуального житлового будівництва (ІЖБ) чи сільськогосподарського використання, проблем не уникнути.

Якщо будівлю спочатку було заявлено як блоковий індивідуальний будинок, оформлення прав власності на частину землі, горища, підвалу та інших приміщень не складе труднощів.

Перевірити та уточнити всі нюанси статусу та категорії власності варто на самому початку переговорів і насамперед будь-яких вкладів: зміна статусу вкрай проблематична, а найчастіше – практично неможлива.


Категория: Новости рынка недвижимости | Просмотров: 226 | Добавил: adminA | Теги: власність, таунхаус | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]