Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Серпень » 22 » Як доглядати за пластиковими вікнами
18:11
Як доглядати за пластиковими вікнами

пластикове вікно Під час кожного прибирання в приміщенні не складе труднощів протерти вологою, але не мокрою, чистою м'якою ганчіркою поверхні укосів, рами, стулки. Цього достатньо, щоб тримати вікно в чистоті. Застосовувати чистячі абразивні порошки, миючі засоби, особливо кислотовмісні, з розчинниками (наприклад, ацетоном), категорично не рекомендується. Допускається використання нейтральних побутових миючих засобів. Але найкращим буде використовувати промислові засоби для чищення і миття ПВХ віконних систем. Набір таких засобів можна знайти у виробника вікон.

На особливу увагу заслуговує збереження віконних ущільнювачів і очищення дренажних каналів. Прихід гумового ущільнювача в непридатність, поява на ньому тріщин виявляється протягами, вологою в склопакеті. Настає час заміни ущільнювальної гуми. Якщо продовжувати експлуатацію пластикового вікна з дефектним ущільнювачем, то в результаті попадання вологи в профіль, перепадів температури, досить швидко може стати непридатним і склопакет, а там і все вікно.

Щоб не допустити розтріскування, ущільнювач рекомендується не рідше двох разів на рік протерати теплим розчином нейтрального мила - витерти насухо, після чого змастити ущільнювач засобом для гуми, силіконовим мастилом, гліцерином або спеціальним олівцем. Для своєчасного видалення конденсату важливо вчасно очищати отвори дренажу у віконній рамі під стулками.

пластикове вікно

У догляд за пластиковими вікнами також входить збереження працездатності фурнітури, всі поворотні та запірні механізми потрібно кілька разів на рік змастити спеціальним засобом або простим машинним маслом без кислотних та смолистих домішок. Мити ці вузли, за потреби, можна нейтральними засобами без кислот, ацетону чи бензину. Не варто забувати і про поворотну ручку, якщо з'явився люфт, потрібно зняти декоративну пластикову накладку і затягнути гвинти кріплення. Для очищення антимоскітної сітки достатньо двічі на рік мити її нейтральним розчином мильної піни.


Категория: Полезные советы | Просмотров: 300 | Добавил: adminA | Теги: вікно, догляд, пластикове | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]