Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Грудень » 30 » Догляд за газонною і тротуарною плиткою
00:02
Догляд за газонною і тротуарною плиткою

газонна плитка Вже давно минули ті часи, коли нам казали, що у всіх європейських країнах плитку, чи то газонну, чи то тротуарну, миють завжди тільки з шампунем. А в нас тоді це викликало великий подив. Проте зараз ситуація дещо змінилася. Більшість людей, які на своїх ділянках використовують подібні декоративні елементи, сьогодні вибірково підходять до вибору реагентів та засобів для їхнього очищення. Майже всі вже відмовилися від такої звичної солі, але ще залишилися ті, хто загартований минулим строєм. Саме для них ми сьогодні приготували статтю на тему, як дбати за газонною та тротуарною плиткою.

Догляд за декоративними плитками влітку

Зазвичай влітку вся турбота за газонною та тротуарною плиткою полягає у виметанні або змиванні з неї різного бруду. До речі сказати, якщо ваша плитка викладена недалеко від басейну, буде цілком резонно покрити її поверхню рідиною, що гідрофобізує. Це дуже сильно зменшить поглинання плиткою води і надовго продовжить її термін служби. Крім того, багато питань виникає тоді, коли справа стосується плям на плитці. Вони дуже часто з'являються на бетонній поверхні і ніяк не хочуть відтиратися. Що ж робити у цих випадках?

Жуйка з газонної або тротуарної плитки забирається за допомогою дії звичайної пари. Можна також використовувати спеціальні щітки, проте ними ви легко подряпаєте поверхню плитки. Тому ми пропонуємо вам використовувати спеціальні засоби, які сприяють видаленню жувальної гумки з газонної плитки.

Якщо на плитку пролився бензин, ви відразу засмучуєтеся, але не варто. Вивести ці плями з бетону допоможе засіб, який розчиняє усі продукти на основі нафти. А от якщо масло потрапило в щілини між плитками - рекомендуємо замінити пісок.

Часто на газонні плитки з'являються сліди від протекторів шин. Ці чорні смуги будь-кого зведуть з розуму. Подібні забруднення також краще видаляти за допомогою звичайної пари та ганчірочки. Якщо пара не допомагає, використовуйте миючі засоби, розчинені в гарячій воді.

Якщо на газонну плитку потрапила сажа, видалити її допоможе звичайний розчин із невеликою кількістю мила.

газонна плитка

Дуже некрасиво виглядають сліди від іржі на бетоні. Щоб їх повністю прибрати, краще придбати в магазині якийсь реагент із соляною кислотою.

Газонна плитка: догляд узимку

Взимку весь догляд за плиткою на ділянці у вас полягатиме в своєчасному очищенні плитки від льоду та снігу. Тут треба прямо сказати, що не можна у випадку з плиткою використовувати різні скребки та ломики з наконечниками з металу. Вони легко зашкодять плитці. Найкраща альтернатива – дерев'яні та пластикові лопати, які теж непогано справляються із лежачим снігом.

А от із кригою тут буде трохи складніше. Краще буде, якщо ви в даному випадку застосуєте якісь протиожеледні реагенти або речовини. Подібні речовини впливають тільки на лід і жодним чином не завдають шкоди плитці.


Категория: Ландшафтный дизайн и озеленение | Просмотров: 229 | Добавил: adminA | Теги: Тротуарна, газонна плитка, догляд | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]