Приветствую Вас, Гість
Главная » 2023 » Січень » 5 » Дизайн інтер'єру: способи візуально збільшити кімнату
12:31
Дизайн інтер'єру: способи візуально збільшити кімнату

дизайн інтер'єр У сучасному місті в небагатьох квартирах можна зустріти великі та просторі кімнати, а так хочеться впустити "повітря" у свій будинок, зробити так, щоб кімнати виглядали просторими, світлими. Як же збільшити кімнату?

Розширити кімнату практично – досить проблематично. Але можна піти іншим шляхом – візуально збільшити кімнату. Для цього можна вдатися до деяких візуальних ефектів. Дизайнери у своїй роботі часто та дуже успішно їх використовують. Пропонуємо вам спробувати застосувати деякі з них.

11 способів збільшити кімнату

Використовуйте для стін світлі однотонні шпалери або фарбу

Ідеальним буде білий колір. Проте, він не всім подобається. У цьому випадку можна використовувати світлі відтінки блакитного, жовтого, рожевого та інших кольорів. Уникайте шпалер з яскравим великим малюнком – це з'їдає простір. А дрібний малюнок чи навіть його відсутність, навпаки, візуально збільшують кімнату.

Зробіть стелю білою

Сьогодні можна зустріти безліч варіантів оформлення стелі. Але найбільш виграшним, з погляду візуального збільшення простору кімнати, досі залишається класичний білий колір.

Меблі: розумний мінімалізм

Використовуйте якнайменше меблів та предметів інтер'єру. Меблі повинні бути світлими і не громіздкими. Великі "важкі" меблі сильно акцентують на собі увагу. А безліч дрібних предметів інтер'єру візуально подрібнюють простір. Все це, звичайно, заважає візуально збільшити кімнату.

Розставляйте меблі вздовж стін та по кутах. Нема чого дробити і без того невеликий простір.

Використовуйте вбудовані шафи тощо

Використовуйте в інтер'єрі дзеркальні та скляні поверхні. Це може бути звичайне дзеркало або дзеркальні двері шафи. Такі поверхні відбиватимуть світло та простір навколо себе, викликаючи відчуття глибини. Цим прийомом багато років користуються відомі дизайнери для візуального збільшення приміщень.

Відчиніть вікна

У маленьких кімнатах не варто закривати вікна важкими темними фіранками або гардинами. Повісьте легкий світлий тюль. Впустіть в кімнату якнайбільше денного світла та "повітря".

Уникайте темних кольорів

У оформленні інтер'єру уникайте чорних кольорів, бо вони зорово скорочують простір. Допустимою є лише невелика кількість темних деталей.

Підлога теж світла

Іноді хочеться піддатися спокусі і зробити контрастну темну підлогу. Не варто цього робити, якщо основне наше завдання полягає у збільшенні кімнати. Використовуйте, наприклад, світлий ламінат, уклавши його перпендикулярно до вікна. Якщо кімната не просто маленька, а вузька, варто покласти ламінат по діагоналі.

Хай буде світло!

Щоб візуально збільшити кімнату, використовуйте якомога більше джерел світла. У вечірній час, коли денне світло вже не потрапляє до кімнати, можна скористатися штучним освітленням. Люстра, торшер, бра, точкові світильники, нічники та настільні лампи – все це буде дуже доречним у невеликому приміщенні.

дизайн інтер'єр

Головне правило в тому, що вони не повинні бути темними та громіздкими. Точкові світильники в цьому відношенні є оптимальним рішенням: вони займають дуже мало місця, а світло від них можна спрямовувати під будь-яким кутом.

Яскрава пляма в дальньому кутку

Яскравий (але не темний і не громіздкий) предмет (прикраса інтер'єру і т.п.), розміщений у дальньому кутку, створить відчуття перспективи, так необхідне маленькому просторі.

Контрастні акценти

Тепер, щоб у нашій білій кімнаті не було так нудно, варто розставити яскраві акценти контрастного кольору. Це можуть бути картини, подушки, вази та будь-які інші аксесуари, які вам подобаються. Але вони не повинні бути ні надто дрібними, ні надто великими. І їх має бути небагато!


Категория: Обустройство поместья | Просмотров: 221 | Добавил: adminA | Теги: дизайн, інтер'єр | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]