Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 5 » Дерев'яні вікна: використовуємо елементи декору
19:58
Дерев'яні вікна: використовуємо елементи декору

дерев'яне вікно Зазвичай, замовляючи вікна, клієнти воліють урізноманітнити вікна будь-якими декоративними елементами. Вони бувають різними, тому є деякі нюанси при проектуванні, щоб фасад вашого будинку виглядав ідеально. Наприклад, штапик для дерев'яного вікна є деталлю, яка кріпиться всередині приміщення по периметру стулок і тримає собою склопакет. Зазор між ним та склопакетом закладається силіконом.

Хоча штапик і є обов'язковим елементом, він вважається декором, оскільки може бути різноманітним. Тобто виглядати абсолютно по-різному. Він може змінити стиль вікна. Залежно від розміру та радіусу завалу.

Декоративна дерев'яна розкладка зазвичай наклеюється на склопакет. Виготовляється вона з того ж дерева, що вікно. Тонується тим же кольором, і наклеюється всередині та зовні. Робиться це за допомогою спеціального двостороннього скотчу, а стики силіконяться. Заняття це непросте, тому вікно з подібним декором коштує недешево. Розкладку можна зробити будь-якої ширини та конфігурації. Дизайнери не байдужі до цього елементу декору та використовують його скрізь. Тільки потрібно при проектуванні витримати правильне співвідношення вікон з розкладкою, що часто не дотримується.

Існує розкладка, що розташовується усередині самого склопакета. Її ще називають шпроси. Роблять її із алюмінію. Можна зробити її у будь-якому кольорі та будь-якої ширини. Встановлюють під час виготовлення склопакетів. Виготовляють її лише за кордоном, тому в довільній конфігурації замовити її неможливо. Найчастіше доводиться перефарбовувати вікна під колір цієї розкладки. Бронзовий або золотий колір розкладки вважається універсальним. Бо підходить під будь-який колір дерев'яного профілю вікна.

дерев'яне вікно

Якщо склопакет двокамерний, то розкладка розміщується у зовнішній камері. Насправді місце її розташування неважливе. Тільки слід врахувати, що скло все одно, буде блікувати, тому розкладку практично не буде видно, якщо вона перебуватиме за двома листами скла. Головною перевагою алюмінієвої розкладки є її довговічність та відсутність додаткового догляду.

Ще одним із декоративних елементів є горбильки у склопакеті. Крім декоративної функції вони можуть справлятися і з конструктивним навантаженням, розділяючи собою склопакет на частини для зменшення його площі. Ще горбильки врізають для посилення коробки, якщо габарити вікна великі. У декоративних цілях горбильки застосовують, щоб приховати клейову розкладку.


Категория: Ремонт частного дома | Просмотров: 272 | Добавил: adminA | Теги: декор, вікно, дерев'яне | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]