Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Жовтень » 3 » Будівельний матеріал: фарба для дерев'яного будинку
10:34
Будівельний матеріал: фарба для дерев'яного будинку

фарба дерев'яний будинок Вибрати фарбу для зовнішнього покриття стіни дерев'яного будинку в наш час не так просто, як це було 20 років тому. Тоді майже поголовно люди використовували олійну фарбу, яка сьогодні практично не використовується для цієї мети. Щоб розібратися в тому, яка фарба для дерев'яної оселі підійде саме вам, потрібно хоча б поверхово знати, з чого вибирати.

Класифікація фарб для зовнішнього покриття дерев'яних стін

Фарб, які використовують для фарбування будинків, зараз дуже багато. Тому ми розділимо їх на чотири великі категорії, які дозволять досить легко визначити, який тип покриття підійде у вашому конкретному випадку.

Прозорі покриття

До цієї категорії входять не зовсім фарби. Швидше, це просочення, яке дає короткочасний захист від сонячних променів (ультрафіолету) та старіння загалом. Залежно від якості обраного засобу, повторне фарбування має бути проведене через 1-3 роки поверх першого шару. Цікаві тим, що підкреслюють природну структуру дерева. Паропроникні – дерево легко позбавляється накопиченої вологи.

Дисперсійні акрилові фарби

Ця категорія фарб на сьогоднішній день користується найбільшою популярністю у західних забудовників. Пояснюється це тим, що вона має низку корисних характеристик:

  • паропроникність;
  • стійкість до вологи;
  • ультрафіолету;
  • морозу;
  • часу.

В окремих випадках якісна акрилова фарба для дерев'яної оселі може прослужити до 10 років. Але фарба має один істотний недолік - при зберіганні вона не повинна замерзати, інакше її доведеться викинути. У наших реаліях технологія зберігання часто порушується, тому популярність цього виду фарб поки що не досягла західних масштабів.

фарба дерев'яний будинок

Непрозорі емалі

Цікаві своєю низькою вартістю та чудовою гідрофобністю (не промокають). Повинні наноситися на ідеально висушене дерево, інакше не уникнути появи бульбашок, так як емалі практично не пропускають водяну пару. Крім того, емалі токсичні та чудово горять. Але при цьому можуть довго прослужити, не втрачаючи свого вигляду. Ними краще фарбувати вікна та двері, ніж зовнішні стіни дерев'яного будинку.

Масляні фарби

Легко спалахують, під ними дерево не "дихає" (паропроникність практично нульова). При цьому термін служби та зовнішній вигляд не викликають нарікань. На Заході практично замінено акриловими фарбами. У нас завдяки невисокій вартості масляні фарби досі активно використовуються.


Категория: Материалы для ремонта | Просмотров: 214 | Добавил: adminA | Теги: будинок, матеріал, дерев'яний, будівельний, фарба | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]