Приветствую Вас, Гість
Главная » 2018 » Грудень » 20 » Види цегли, яку використовують у будівництві
19:41
Види цегли, яку використовують у будівництві

Види цегли, яку використовують у будівництві

Цеглини різних видів і розмірів є найпоширенішим матеріалом, який використовують при проведенні будівельних робіт. Сьогодні ринок будівельних матеріалів пропонує нашій увазі широкий асортимент даних матеріалів. У цій статті ми розглянемо деякі з них, але спочатку зауважимо, що детальну інформацію про продавця якісної цегли можна знайти онлайн тут, на порталі baza-cegly.cv.ua.

Види цегли

За технологією виготовлення цеглу ділять на три види:

1. керамічна - є продуктом термічної обробки глини. Керамічна цегла має масу різновидів, деякі з яких будуть розглянуті нижче;

2. гіперпресована. Склад: 90% - вапняк подрібнений; 8% високоякісний цемент; 2% - барвники. Цієї суміші, при тиску в 300 тонн надається будь-яка форма. Міцна і рівна поверхня, різні колірні рішення, дозволяють використовувати цю цеглу в облицювальних роботах;

3. силікатна. Кварцовий пісок і гашене вапно (в рівних пропорціях) є сировиною для виготовлення. Одержана шляхом пресування, така цегла має високу щільність та міцність. Її приємний зовнішній вигляд дозволяє використовувати цеглу в облицювальних роботах. Серйозним недоліком є ​​високий рівень вологопоглинання, що унеможливлює її широке використання при проведенні будівельних робіт.

Різновиди керамічної цегли

Залежно від призначення, цегла керамічна підрозділяється на будівельний (рядовий) і облицювальний (лицьовий) види.

Рядова керамічна цегла - це самий популярний вид. Він застосовується при кладці стін, фундаментів. Кладка, виконана цим матеріалом, в обов'язковому порядку облицьовується, тому вимоги до її зовнішнього вигляду мінімальні. Її перевагами є міцність, морозостійкі і теплоізоляційні характеристики. Якщо ви ухвалили рішення купити цеглу і зупинили свій вибір на даному виді, то не слід ретельно аналізувати її зовнішній вигляд. ДСТУ для цього виду допускає і викривлення граней і ребер. Набагато важливіше, при виборі марки цегли, враховувати її характеристики.

Облицювальна цегла. На відміну від рядової, для цього виду головним є зовнішній вигляд. Для неї не припустимі ніякі викривлення або тріщини. ДСТУ не допускає навіть плям на поверхні. Навіть геометричні параметри цього виду цегли жорстко регламентовані. Так ДСТУ допускаються відхилення до 4 міліметрів по довжині і до 3 міліметрів по ширині.

Лицьова цегла буває двох видів: фасонна і фактурна. Використовуючи фактурну цеглу можна красиво оформляти різні архітектурні форми з округлими кутами. Головною ж особливістю фасонної називають те, що її використання дозволяє уникнути необхідності підрізання звичайної лицьової цегли.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 944 | Добавил: adminA | Теги: будівництво, цегла, вид | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]