Приветствую Вас, Гість
Главная » 2022 » Вересень » 30 » Будівельний матеріал газобетон: що це таке та переваги газоблоків
17:38
Будівельний матеріал газобетон: що це таке та переваги газоблоків

газобетон дім Серед багатьох видів матеріалів газобетон вже понад вісімдесят років займає одну з провідних позицій у будівництві. Він є пористим матеріалом, "загартованим" парою в автоклаві. Область застосування газобетонних блоків досить широка: його використовують при зведенні стін (несучих та ненесущих), укріплених плит покриттів, перекриттів як теплоізоляційний матеріал у будівлях, спорудах та їхніх елементах.

Завдяки низці переваг пористий бетон вважається найбільш популярним будівельним матеріалом. Він характеризується:

  • високою теплоізоляційною здатністю;
  • пожежною безпекою;
  • надійністю;
  • тривалим терміном служби;
  • економічністю.

Саме тому газобетон оптимально підходить для будівництва приватного будинку, навіть зі своїми недоліками.

Пористий бетон автоклавного твердіння широко поширений у всьому світі. Виробництво газобетону можливе у будь-якій з кліматичних зон, на багатьох континентах. Підприємства, що займаються виробництвом автоклавного пористого бетону, діють скрізь:

  • і в північних районах (Канада);
  • і в спекотному кліматі (Африка, Австралія);
  • і на територіях пустель;
  • і в районах з підвищеною сейсмічності (Японія, Туреччина, Каліфорнія);
  • і там де часті мусонні дощі.

Вироби із газобетонних блоків від різних виробників відрізняються за якістю. Залежно від сировини, що використовується на підприємстві, рівня розвитку технологічних процесів виготовлення, обладнання, що використовується на виробництві, якісні характеристики газобетону будуть різними.

Переваги газоблоків

Комфортний мікроклімат

Сприятливий клімат у будинку – це не лише створений затишок та неповторний дизайн. Багато в чому комфортність житла залежить від матеріалів, з яких воно побудоване. Наприклад, стіни повинні мати певні характеристики:

  • невисокий рівень теплопровідності забезпечить відчуття "теплої" стіни;
  • цілісність стіни та її здатність зберігати форму гарантують найменше проникнення повітря у приміщення;
  • паропроникність зробить стіну "дихаючою";
  • теплоінерційність дозволить мешканцям не турбуватися про те, що у сонячний день у будинку буде спекотно, а з настанням ночі доведеться кутатися від холоду.

Всі ці властивості мають одношарові стіни, виготовлені з газобетонних блоків.

Захищеність від зовнішніх впливів

Стіна з газоблоків забезпечує високий рівень безпеки будинку, захищаючи його від різноманітних пошкоджень. У такій стіні не буде виявлено прихованих дефектів, які зазвичай з'являються під час укладання утеплювача, монтажу пароізоляційної системи, каркаса, що несе, пошкодження корозією армуючих матеріалів.

газобетон дім

У складі блоків із пористих бетонів винятково негорючий мінеральний матеріал, що забезпечує їхню протипожежну безпеку.

Газоблок – камінь, тому він здатний протистояти негативному впливу біологічних (ураження грибком, комахами) та зовнішніх атмосферних факторів (ультрафіолетове випромінювання, дощ, сніг).

Технологічність будівельних робіт

У будівництві будинків важливим є зручність та висока швидкість обробки матеріалів, призначених для зведення стін. Мінімум зусиль при обробці стінового матеріалу дозволяє застосовувати його у зведенні складних по архітектурі споруд незалежно від модульного розміру блоків. Газоблоки, які можна обробити легко і швидко, використовуючи доступні для всіх інструменти. Наприклад, для надання блоку нестандартної форми або розміру достатньо скористатися звичайною ножівкою.

Варто зауважити і зменшення трудовитрат при використанні газо- та піноблоків. Квадратний метр стіни один працівник може звести лише за 15-20 хвилин.

Екологічність

Істотною перевагою газоблоків є здатність матеріалу максимально зберігати довкілля порівняно з будівництвом будівель із деревини, цегли або каркасних споруд. Для зведення будинку з колод площею 100 кв.м. потрібно вирубати 0,1 га сосни. Цегляний будинок з такою самою площею – це 100 тонн глини та кілька десятків мегават енергії для її випалу. Каркасний будинок виготовляється із застосуванням синтетичних полімерів. А зведення будівлі тієї ж площі з блоків знадобиться 15 тонн мінеральної сировини, а також кілька мегават електроенергії для її обробки.

Несуча здатність газобетону оптимальна для малоповерхового будівництва.

Основна характеристика стіни – несуча здатність – визначається міцністю складових її матеріалів та способом навантаження. Кладка з газобетонних блоків, в залежності від розрахунків, має достатню несучу здатність для будинку висотою від 3 до 5 поверхів. Якщо застосовувати в будівельних роботах по кладці стін клейову суміш, то можна досягти найбільш ефективних результатів. Висока несуча здатність, якою характеризується кладка з газоблоків, у поєднанні з хорошим теплозахистом - це оптимальний варіант для будівництва будівель з тонких одношарових стін.


Категория: Материалы для строительства | Просмотров: 226 | Добавил: adminA | Теги: матеріал, газобетон, будівельний, дім, Газоблок | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]